Vesti iz fudbala

(VIDEO) Fudbaleri Srbije minimalno poraženi od Belgije: Pavlović kiksnuo, Rajković briljirao, a Đuričić tresao okvir gola

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.11.2023 22:38
Strahinja Pavlović sklanja loptu MN Press
Strahinja Pavlović sklanja loptu

Na generalnoj probi za meč sa Bugarskom (19. novembar, 15.00, TV Arena i Premium), od kog Srbiji zavisi plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine, naša najbolja fudbalska reprezentacija odigrala je večeras prijateljski meč sa Belgijom i poražena se vratila sa gostovanja jednoj od najjačih kontinentalnih selekcija - 1:0 (1:0). Mada je mogla i da izvuče remi u susret biti ili ne biti komšijskom duelu u Leskovcu. 

Utakmica izmeštena iz Brisela u Leven imala je šokantno otvaranje za "orlove", jer su u već u drugom minutu "spušteni na zemlju". Krivicom Strahinje Pavlovića, pošto je defanzivac Salcburga vratio loptu Predragu Rajkoviću, međutim kako je to učinio vrlo mlako i neprecizno, povratnik među stative morao je da istrči duboko u šesnaesterac da bi sprečio Opendu da prvi dođe do nje, ali je njegova uspela intervencija bila kratkog daha. 

Janik Karasko uleteo je iz drugog plana, dokopao se odbitka i raspalio desnicom sa 17 metara, a kako niko od naših igrača ispred njega nije uspeo da ga izblokira, kadrovski pretumbani, "crveni đavoli" su brzopotezno stekli vođstvo protiv takođe kombinovanog srpskog sastava.

Čuvar mreže Majorke imao je još ozbiljnog posla do kraja prvog poluvremena, ali je s tri fantastične intervencije sprečio da nesigurnost odbrane i veliki razmak među linijama njegovog tima budu još neki put kažnjeni. Svaki put ga je Lois Openda iskušavao i svaki put je Rajković izlazio kao pobednik iz duela sa napadačem Lajpciga.

U 26. i 33. minutu mu je skinuo zicer, kada su se gledali oči u oči, a pred sam odlazak na pauzu (43) pročitao je udarac sa 13, 14 metara iskosa. Na kontra strani terena vrhunac uzbuđenja desio se u 31. minutu, kada je Filip Đuričić raspalio po lopti posle kornera i odbitka, a njegov šut završio na stativi.

U drugom delu selektor Dragan Stojković odmah je uveo Kostića i Lukića, kasnije su sa klupe za rezerve u igru ušli Tadić, Milenković, Živković i Mirtrović, ali to dugo nije značajnije promenilo odnos snaga na meču bez prisustva publike. Belgijanci su zadržali inicijativu i nastavili da testiraju predikciju i reflekse Rajkovića (Trosar, Batšuai, Deman), ali je ovaj iskusno i pametno reševao sve rebuse. 

Jesu naši fudbaleri bili energičniji, agresivniji i opasniji, ali ne i dovoljno konkretni, pa za sat i po nadmudrivanja sa pulenima Domenika Tedeska nisu uputili nijedan udarac u okvir Selsovog gola. Čak ni kada je Filip Đuričić u padu probao da izjednači, jer je njegov sjajan šut sa peterca ovog puta završio na prečki (88). 

Maksimalno su se trudili "orlovi" da prekinu seriju poraza od domaćina, ali nije im se dalo, jer im je uvek falilo nešto malo, u prvom redu vezisti Panatinaikosa, kog su milimetri delili od pogotka za remi. 

Belgija - Srbija 1:0 (1:0)

Stadion: u Levenu. Bez publike. Sudija: Marijan Barbu (Rumunija)

BELGIJA (4-3-3): Sels – Debast, Al-Dahil, Teate (od 46. Faes), Deman (od 78. Kastanj) – Vermeren, Mangala (od 46. Vrangs), Tilemans – Bakajoko (od 46. Lukebakio), Openda (od 67. Batšuaji), Karasko (od 67. Trosard).

SRBIJA (3-4-2-1): Rajković – Veljković, Gudelj (od 67. Milenković), Pavlović – Radonjić (od 70. Živković), Maksimović, Grujić (od 46. Lukić), Mladenović (od 46. Kostić) – Samardžić (od 67. Tadić), Đuričić – Vlahović (od 67. Mitrović).