Vesti EURO 2024

Despodov žali zbog incidenata van stadion: Nama su potrebni navijači na tribinama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2023 21:25
Neredi u Sofiji ispred stadiona Vasil Levski Tanjug/Zsolt Szigetvary/MTI via AP
Neredi u Sofiji ispred stadiona Vasil Levski

Bugarska se isprsila Mađarskoj, nije imala sreće da dođe do pobede (2:2) pred praznim tribinama stadiona VAsil Levski, ali meč je imao krvavu uvertiru jer je 12 osoba bilo povređeno u sukobu bugarskih navijača u Sofiji sa lokalnom policijom uoči i tokom utakmice kvalifikacija Grupe G za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

Hiljade bugarskih navijača na ulicama Sofije protestovale zbog načina na koji se upravlja Fudbalskim savezom Bugarske. U protestima su učestvovali navijači brojnih bugarskih klubova, a protest je u jednom trenutku prerastao u nasilje. Na ulicama u Sofiji je bilo raspoređeno više od 1.600 policajaca u opremi za razbijanje demonstracija. Svi povređeni su zbrinuti u bolnici i van su životne opasnosti, saopštio je MUP Bugarske.

Kapiten Bugarske Kiril Despodov govorio je posle meča prvo o incidentima van stadiona.

"Tužna slika za sve nas. Razumem šta se dešavalo van stadiona, takve stvari ne bi trebalo da se dešavaju. Nije ovo šteta samo za fudbal, već za Bugarsku kao zemlju. Od ovoga niko ne profitira. Ne mogu ja da kažem hiljadama ljudi šta da rade. Svi smo tužni, nama su potrebni navijači na tribinama da nas podrže", rekao je Despodov za "Sportal.bg".

 

 

O samom meču je rekao:

"Mislim da je bila dobra odluka da niko od nas ne zna šta se dešavalo van stadiona jer je bilo važno da igramo utakmicu za našu čast. Borili smo se, pokazali karakrter, igrali smo za našu državu. Pobeda bi pomogla našem samopouzdanju, ali igrali smo kao tim i tako treba da bude u svakom narednom susretu", istakao je Despodov.