Vesti EURO 2024

Srbija je oslabljena, ali Stojković veruje u uspeh "orlova": Imamo pamet, kvalitet i motivaciju da pobedimo Bugarsku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.11.2023 12:14
Srbija je oslabljena, ali Stojković veruje u uspeh "orlova": Imamo pamet, kvalitet i motivaciju da pobedimo Bugarsku MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas u Staroj Pazovi da njegov tim ima dovoljno pameti, kvaliteta i motivacije da pobedi Bugarsku u meču kvalifikacija za EP 2024. godine.

Stojković je rekao da će Sergej Milinković-Savić i Darko Lazović propustiti mečeve sa Belgijom i Bugarskom.

"Lazović ima problema sa povredom zadnje lože, a Sergej Milinković-Savić sa ligamentima kolena. Mijat Gaćinović neće igrati iz istih razloga, iako nije stavljen na spisak. Srđan Babić neće doći na pripreme zbog upale grla, a ako bude bolje priključiće se u sredu. Imamo dovoljno pameti, kvaliteta i motivacije da pobedimo Bugarsku", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

 

 

Srbija će 15. novembra u Briselu odigrati prijateljski meč sa Belgijom. Izabranici Dragana Stojkovića će četiri dana kasnije biti domaćini Bugarskoj u Leskovcu u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

Srbiji će biti dovoljan bod na meču sa Bugarskom za plasman na EP 2024. "Orlovi" mogu da obezbede plasman na kontinentalni šampionat već 16. novembra ako Crna Gora ne pobedi Litvaniju.

Prvo mesto na tabeli grupe G kvalifikacija za EP 2024. drži Mađarska sa 14 bodova, Srbija je druga sa 13, a Crna Gora se nalazi na trećoj poziciji sa osam. Litvanija je treća sa šest, dok je Bugarska poslednja sa dva.