Vesti EURO 2024

Selektori sa EURO 2024. na putu da dobiju bitku: UEFA će razmotriti povećanje broja igrača na 26

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 18:20
Ronald Kuman, selektor Holandije Guliver/AP Photo/Joao Matos
Ronald Kuman, selektor Holandije

Selektori zemalja učesnika na EURO, među kojima je i Dragan Stojković, čini se da bi mogli da dobiju bitku i da od UEFA izdejstvuju povećanje broja igrača na evropskoj smotri fudbala u Nemačkoj sa 23 na 26 fudbalera.

O ovoj temi govorio je nedavno i selektor Srbije Dragan Stojković ističući da će za tu ideju izjašnjavati na radionici selektora 8. aprila. O ovoj temi govorili su selektor Holandije Ronald Kuman, kao i Geret Sautgejt, njegov kolega iz "Gordog Albiona" koji je samo u martovskoj sesiji od dva meča "dobio" četvoricu povređenih igrača (Voker, Megvajerm, Džonston, Stons).

"Apsurdno je to što možemo da biramo samo 23 igrača za Evropsko prvenstvo. Ako pogledate ponovo, u svim zemljama. Toliko je povreda... Kako se bližimo kraju sezone, stvari će postati samo gore. Moje kolege gledaju na ovo na isti način. Upravo sam pričao sa Julijanom Nagelsmanom o tome i on misli isto. Zaista je smešno da možemo da biramo samo 23 igrača", izjavio je Kuman posle prijateljske utakmice sa Nemačkom.

 

 

Oglasila se i UEFA.

"Radionica sa ekipama učesnicama biće održana 8. aprila i tom prilikom će UEFA saslušati stavove trenera. Svaka ideja u tom pogledu biće razmotrena i procenjena", rekao je portparol UEFA.

UEFA i FIFA su iz drugih razloga, pandemija koronavirusa, na poslednja dva velika takmičenja dozvoljavali selektorima da na EURO 2021. i Svetskom kupu 2022. pozivaju po 26 fudbalera. S obzirom na veliki broj mečeva tokom sezone u svim takmičenjima, poruku FIFA i UEFA o promeni pravila i uvećavanju broja fudbalera poslao je i Sindikat profesionalnih fudbalera FIFpro.