Vesti iz fudbala

Veliki problem za reprezentaciju Srbije: Povredio se Aleksandar Mitrović

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.11.2023 10:30
Aleksandar Mitrović pod znakom pitanja za meč provit Bugarske MN Press
Aleksandar Mitrović pod znakom pitanja za meč provit Bugarske

Najboji strelac reprezentacije Srbije u njenoj istoriji, Aleksandar Mitrović trebalo bi da bude udarna igla tima selektora Dragana Stojkovića u odlučujućem meču za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Bugarske u Leksovcu 19. novembra, ali je njegov nastup pod znakom pitanja.

Naime, prema informacijama iz Sudijske Arabije, provitmac Al Hiala je tokon treninga za svoj klub osetio bol u kolenu i odmah je napustio teren.

Bivši napadač Fulama će tako propustiti meč priotiv Al Fateha koji je na programu danas, ali stepen njegove povrede još nije dovoljno poznat, pa se ne zna hoće li moći da se odazove pozivu selektora Stojkovića koji ga ja uvrstio na širi spisak, a bez sumnje će biti i na onom najužem.

Selekcija Srbije će prvi meč tokom novembvarskog okupljanja imati protiv Belgije 16. novembra ali je u pitanju prijateljski susret, dok je onaj protiv Bugarske u Leskovcu mnogo važniji jer odlučuje o tome hoće li se reprezentacija prvi put nakon 2000. godine plasirati na Evropsko prvenstvo.

Da bi u toj nameri uspeli "orlovima" je neophodno da osvoje najmanje bod u duelu protiv istočnih komšija, a upravo je taj ishod viđen na prvom meču u Bugarskoj.