Vesti iz fudbala

Arsen Venger zbog Arsenala odbio i Real i Barsu: Madriđane "odjavio" čak tri puta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.11.2023 20:57
Arsen Venger zbog Arsenala odbio i Real i Barsu: Madriđane "odjavio" čak tri puta AP Photo/Martin Meissner

Tokom 22 godine koliko je sedeo na klupi Arsenala, legendarni francuski fudbalski stručnjak, Arsen Venger odbio je mnoge ponude drugih klubova, a među njima su bili i dva španska velikana - Real Madrid i Barselona.

Ovu dugo čuvanu tajnu španskim medijima je otkrio upravo proslavljeni stručnjak, koji trenutno radi u FIFA na glavnokomandujući za razvoj fudbala, koji je naglasio da je za njega u tim trenucima postijao samo jedan klub.

"Dok sam bio i Arsenalu pokušali su da me dovedu i Real Madrid i Barseona. Madrižani su me kontaktirali dva ili tri puta a Barselona samo jednom", oktrio je Venger.

Francuz je sa londonskim timom osvojio tri Premijer lige 1998, 2002. i 2004. godine, sedam puta je tirjumfovao u Komjuniti šildu i isto toliko puta u FA  kupu.

Arsenal je pod njegovim vođstvo čak uspeo da se domogne i finala Lige šampiona 2006. godine, ali je tada uprkos vođstvu njegov tim pretrpeo poraz od Barselone koju je sa klupe predvodio Frank Rajkard.  

Do dan danas, Venger je najupešniji trener londonske ekipe i jedini koji je uspeo da je dovede do finala najkvalitenijeg evropskog takmičenja, zbog čega mu je ispred stadiona "tobdžija" podignuta bista.