Vesti iz fudbala

Dan kad je Venger video Vengera: Ova statua je znak da je ceo trud u Arsenalu imao smisao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2023 11:07
Dan kad je Venger video Vengera: Ova statua je znak da je ceo trud u Arsenalu imao smisao AP Photo/Martin Meissner

Specijalan gost Fudbalskog kluba Arsenal na utakmici Emirejts kupa protiv Monaka (1:1) bio je legendarni trener ovog kluba Arsen Venger, koji je tom prilikom prvi put video svoj spomenik ispred stadiona londonskog tima.

Francuz je rekao da mu je velika čast što je doživeo da mu se u klubu u kojem je proveo najveći deo svoje karijere oduže na ovaj način i da to za njega predstavlja priznanje za sve ono što je u radio za "tobdžije".

"Sve ovo je pomalo čudno. Stojim ispred samog sebe", rekao je Venger i dodao:

 

 

"Ovo je emotvan trenutak za mene i zaista sam počastvovan što ispred stadiona Arsenala postoji moj spomenik. Od prvog dana kada sam došao u ovaj klub saživeo sam se sa njim, davao sve od sebe za uspehe i srećan sam zbog svega onoga što smo zajedno ostvarili. Podigli smo Arsenal na taj nivo da bude jedan od najbojih klubova, ne samo u Engleskoj, nego i u Evropi.

Vengera su, naravno, pozdravili i navijači Arsenala, a on je istakao da bez podrške koju oni daju ovaj klub ne bi bio ono što jeste.

"Atmosfera na Arsenalovim utakmicama je sjajna. Navijači strastveno podržavaju svoju ekipu i to je ono što mi se ovde uvek sviđalo. Klub je porastao i kada dođem ispred ovog stadiona i osetim tu pozitivnu energiju shvatim da je sve ono što smo zajedno radili dobilo smisao. Hvala svima i nadamo se da će Arsenal u budućnosti biti još bolji", rekao je Francuz.

Venger je na klupu Arsenala seo 1996. godine i na njoj ostao do 2018. godine. Za to vreme je osvojio tri Premijer lige, sedam puta bio pobednik FA kupa, isto toliko puta osvajao Komjuniti šilds i po jednom bio finalista Lige šampiona i Kupa UEFA, današnje Lige Evrope.