Vesti iz fudbala

Mesi se nadao trofeju, ali je otišao u ruke Grka: Jakumakis najbolji novajlija godine u američkoj MLS

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.11.2023 19:53
Mesi se nadao trofeju, ali je otišao u ruke Grka: Jakumakis najbolji novajlija godine u američkoj MLS Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee, File

Rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti, Argentinac Lionel Mesi nije uspeo da kolekciji svojih trofeja pridoda i onaj za najboljeg novajliju u američkoj MLS ligi, budući da je to priznanje otišlo u ruke grčkog fudbalera Jorgosa Jakumakisa.

Za prvotimca Atlante koji je ove godine postigao 17 golova u najjačoj ligi Sjedinjenih Američkih Država glasalo je 45,78 odsto učesnika u anketi, dok je Mesi na drugom mestu dobio 27,28 glasova, a reći je bio Eduard Leven iz sent Luisa koji je dobio poverenje 15,44 učesnika.

 

 

Dolazak kapitena fudbalske repezentacije Argentine sa kojom je pre godinu dana osvojio titulu šampiona sveta jeste prodrmao svet fudbala u Sjedinjenim Američkim Državama i jeste Mesi prva zvezda lige, ali je ove godine odigrao samo šest mečeva za klub sa Floride, dok je Grk upisao 28 nastupa, a Leven čak 30.

Inače nagrada za novajliju godine je priznanje koje se dodeljuje na osnovu glasova trenera, igrača, novinara i navijača, a svojevremeno ga je, 2017. godine, dobio i legandarni Zlatan Ibrahimovć kao fudbale LA Galaksija.