Vesti iz fudbala

Mesi nominovan za prvu nagradu u Americi: Argentinac kandidat za najboljeg debitanta u MLS, iako je odigrao samo šest mečeva

komentari (0)

Izvor: Tanjug

27.10.2023 10:47
Mesi nominovan za prvu nagradu u Americi: Argentinac kandidat za najboljeg debitanta u MLS, iako je odigrao samo šest mečeva Tanjug/AP Photo

Argentinski fudbaler Lionel Mesi, član Inter Majamija, jedan je od tri nominovana igrača za nagradu najboljeg debitanta u američkoj MLS ligi, saopšteno je na sajtu takmičenja.

Mesi (36) je od dolaska u Majami u MLS ligi odigrao samo šest mečeva od dolaska u Inter i postigao jedan gol, a da pritom nije uspeo da izbori plej-of sa ekipom sa Floride, ali se našao u trci za prestižnu nagradu, a rivali su mu Grk, Jorgos Jakumakis i Nemac, Eduard Leven.

 

 

Jakumakis (28) iza sebe ima fenomenalnu sezonu u Atlanti za koju je postigao 17 golova na 27 utakmica i važi za glavnog kandidata za osvajanje prestižne nagrade, a Leven (26) je u dresu Sent Luis Sitija odigrao 16 mečeva i postigao pet golova.

Nagrade najboljima u 2023. godini u svim kategorijama američke profesionalne lige (MLS) biće dodeljene na svečanoj ceremoniji koja je zakazana za  9. novembra.