Vesti iz fudbala

Učinićemo sve da Mbape igra na Olimpijskim igrama: Predsednik FS Francuske želi najjači tim u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2023 11:56
Učinićemo sve da Mbape igra na Olimpijskim igrama: Predsednik FS Francuske želi najjači tim u Parizu Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Predsednik Fudbalske federacije Francuske, Filip Dijalo odlučan je u nameri da najbolji fudbaler ove zemlje, Kilijan Mbape nastupa na Olimpijskim igrama naredne godine u Parizu.

Prema njegovim rečima, razgovori na ovu temu se već uveliko vode, jer Francuska na ovom turniru, kao domaćin, ima izuzetno visoke ambicije.

"Olimpijske igre se održavaju na našem terenu i naša je obavaze da na tom takmičenju nastupimo u najjačem mogućem sastavu", poručio je prvi čovek  francuskog fudbala.

Sam Mbape je još u aprilu rekao da bi voleo da bude deo nacionalnog tima tokom olimpijskog tuenira, ali i priznao da ne zavsi sve samo od njega."

Nadam se da ću igrati na Olimpijskim igrama. Svi koji me znaju mogu da potvrde da mi je igranje na najvećoj svetskoj sportskoj smotri oduvek bio san. Ipak, ne zavisi sve od mene. Moraju da se sklope mnoge druge kockice, ali što se mene tiče, spreman sam", rekao je Mbape.

Prema pravilima, selektor mlade reperezentacije, Tijeri Anri može da pozove trojicu igrača starijih od 23 godine, što svakako ostavlja mogućnost da Mbape zaigra na Olimpijskim igrama, ali je problem Evropsko prvenstvo.

Naime, Euro 2024 u Nemačkoj se završava samo deset dana nakon početka Igara i ukoliko Francuska bude igrala u filu, a u reprezentaciji su uvereni da hoće, ostaje pitanje da li bi ga klub, koji god to bude bio, pustio da igra i na olimpijskom turniru.

Kažemo, bilo koji klub to bio, budući da Mbapeu ugvor sa PSŽ-om ističe 30. juna naredne godine, on je jasno stavio do znanja da ne želi da ga produži i najbliži je seldibi u Real Madrid.