Vesti iz fudbala

Jusuf Poulsen igraće dugo za Lajpcig: Danac se "ponovio" pre meča sa Crvenom zvezdom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 14:33
Jusuf Poulsen igraće dugo za Lajpcig: Danac se "ponovio" pre meča sa Crvenom zvezdom Guliver/AP Photo/Martin Meissner)

Tri dana posle bundesligaške pobede nad Darmštatom, odnosno jedan pre duela sa Crvenom zvezdom u trećem krugu Lige šampiona (25. oktobar, 21.00, TV Arena 1 Premium), Jusuf Poulsen potpisao je novi ugovor sa Lajpcigom. Po slovu starog trebalo je da nosi dres nemačkog bogataša do kraja sezone, dok će posle poslednjeg dogovora to raditi do juna 2026. godine. 

Što znači da će Danac možda i celu profesionalnu karijeru prosveti u Lajpciju, u čijoj se svlačionici nastanio pre tačno jednu deceniju, kada su ga kao talentovanog napadača doveli iz danskog Lingbija. 

"Volim da igram za Lajpcig. Ove sezone sam konačno dostigao željenu formu. Radujem se svakom treningu, svakom meču i svakom novom izazovu. Sa Lajpcigom smo osvojili dva Kupa Nemačke, igramo u Ligi šampiona. Klub i ja smo zajedno odrasli. Brzo sam se sa čelnicima kluba dogovorio o produžetku ugovora. Izuzetno sam ponosan na poštovanje koje imam u klubu. Ponosan sam i na podršku navijača, koju imam tokom ovih godina", rekao je Poulsen. za zvanični sajt kluba.

 

 

I klub je ponosan što u svojim redovima ima 29-godišnjeg centarfora, sa 370 nastupa, 85 golova i 65 aistencija za Lajpcig. 

"Priča Poulsena u Lajpcigu je neverovatna. Njegov put je počeo u trećoj nemačkoj ligi, a nastavio se do Lige šampiona. Neverovatno je provesti toliko vremena u jednom klubu. On je kod nas zaslužio poseban status. Ne smemo da zaboravimo da Poulsen ima samo 29 godina. Naši navijači ga veoma cene", kazao je sportski direktor Ruven Šreder. 

Ekipa Crvene zvezde danas je otputovala u Nemačku, a Barak Bahar i njegova ekipa probaće sutra da izvuku maksimum posle remija sa Jang Bojsom i poraza od Mančester sitija.