UEFA Liga Evrope

Robustan Zvezdin tim neće nam ništa pokloniti: Fudbaler Lajpciga zna iz prve ruke crveno-bele

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2023 21:06
Robustan Zvezdin tim neće nam ništa pokloniti: Fudbaler Lajpciga zna iz prve ruke crveno-bele Guliver/Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images)

Fudbaleri Lajpciga prvi put će igrati sa Crvenom zvezdom, ove srede u meču trećeg kola Lige šampiona (21.00, TV Arena 1 Premium), samo Kristofu Baumgartneru to neće biti "vatreno krštenje" protiv najtrofejnijeg srpskog kluba. 

Vezista nemačkog tima i reprezentacije Austrije imao je posla sa crveno-belima pre tri godine u grupnoj fazi Lige Evrope. I živo se seća tih utakmica Hofenhajma, posebno igrača koji još nose dres bivšeg prvaka Evrope i sveta. 

"Veoma robusan i „odvratan“ protivnik koji vam kvari igru kada imate loptu. Pre svega ih definiše igra u defanzivi. Neće nam ništa pokloniti, moramo da budemo spremni na to i da nametnemo naš stil igre. Ako to uradimo, onda sam uveren da možemo da pobedimo u obe utakmice", izjavio je igrač sredine terena doveden ovog leta za 24.000.000 evra. 

U utakmici bivšeg kluba i Zvezde u Nemačkoj, Baumgartner je postigao prvi gol u evrokupovima u karijeri.

"Zaista lep trenutak kojeg volim da se sećam. Prvi golovi su uvek nešto posebno. Možda ću u sredu postići i prvi gol u Ligi šampiona. Naravno da bi bilo sjajno da to ponovim protiv Beograđana", rekao je fudbaler Zvezdinog novog domaćina.