Vesti iz fudbala

Nejmaru predstoji devet meseci pauze: Ovo mi je najgori momenat u karijeri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2023 08:31
Nejmaru predstoji devet meseci pauze: Ovo mi je najgori momenat u karijeri Tanjug/AP Photo/Matilde Campodonico

Nejmar je napustio Urugvaj u suzama, a posle saznanja da je pokidao ukršteni ligament i meniksus levog kolena i da će morati na operaciju koja će ga odvojiti od terena devet meseci, nije krio razočarenje.

"Ovo je veoma tužan trenutak, najgori momenat u mojoj karijeri. Znam da sam jak, ali ovog puta će mi gtrebati još više mojih ljudi. Nije lako proći kroz povredu i operaciju, ali zamislite kako je proći kroz sve to ponovo, četiri meseca posle iste povrede, posle dugog oporavka", napisao je Nejmar na Instagramu.

 

 

Povreda koju je zadobio na meču protiv Urugvaja u kvalifikacijama za Mundijala 2026. je još jedna u nizu za igrača Al Hilala od 2019. godine. Zbog poverda ligamenta kolena, zgloba, te mišića, u poslednje četiri sezone pauzirao je preko 400 dana, a skoro 900 od 2013. godine, propuštajući i važne mečeve i važna takmičenja igrajući za Barselonu i PSŽ.

Al Hilalu sledi kompenzacija od FIFA

Al Hilal će sigurno zatražiti kompenzaciju od FIFA zbog poverde Nejmara u FIFA terminu igranja za selekciju Brazila. Za povrede preko 28 dana, FIFA plaća ozbiljne sume osiguranja, a maksimalna je 7,5 miliona dolara.

Ove godine nije igra od februara do juna za PSŽ zbog povrede ligamenta kolena, prešao je u Al Hilal pa je i tamo mesec dana bio van stroja. Ali, ova povreda će ga i najduže odvojiti od terena u karijeri.

"Imam veru, čak i previše. Ali, snagu ostavljam u rukama Božijim, da on obnovi moju. Hvala vam na porukama podrške", dodao je Nejmar.