Vesti iz fudbala

Nejmar propušta Kopa Amerika i početak sezone u Saudijskoj Arabiji: Brazilac se, ipak, tek u avgustu vraća na teren

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.05.2024 10:43
Nejmar MN Press
Nejmar

Fudbaler Al Hilala, Nejmar neće biti spreman za početak nove sezone u Saudijskoj Arabiji, izjavio je trener kluba iz Rijada Žorž Žezus, a prenosi Tanjug.

Nejmar se povredio u oktobru prošle godine na meču Brazila i Urugvaja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. Brazilski fudbaler je potom operisan početkom novembra zbog povrede kolena.

"Sve što znam u ovom trenutku je da je vreme potrebno za oporavak Nejmara, i generalno za ovu vrstu povrede, 10 do 11 meseci. Ako izračunamo, Nejmar neće biti spreman za pripreme pred sezonu", izjavio je Žezus.

 

 

Odmah nakon operacije krajem prošle godine prognoze lekara su bile da će se Nejmar na teren vratiti u avgustu, ali su se u međuvremenu pojavile, očigledno pogrešne gasine, o tome kako oporavak ide bolje nego što je očekivano i da bi to moglo da se dogodi ranije.

Al Hilal je još ranije obezbedio titulu u Saudijskoj Arabiji, a do kraja sezone biće odigrana još dva kola. Al Hilal na prvom mestu na tabeli ima 12 bodova više od drugoplasiranog Al Nasra.

Nova sezona u šampionatu Saudijske Arabije počinje sredinom avgusta, a Nejmar (32) će zbog povrede propustiti i predstojeći Kopa Amerika, koji će biti održan od 20. juna do 14. jula u SAD,  akoji će biti prenošen na kanalima TV Arena sport.