Vesti iz fudbala

Crne slutnje se obistinile: Stigla dijagnoza, Nejmar verovatno završio sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2023 00:01
Crne slutnje se obistinile: Stigla dijagnoza, Nejmar verovatno završio sezonu Tanjug/AP Photo/Matilde Campodonico

Crne slutnje su se obistinile. Nejmar je vrlo verovatno završio sezonu... Povreda prve zvezde saudijskog Al Hilala i brazilske reprezentacije na utakmici sa Urugvajem (2:0) u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo je ozbiljnije prirode. A, najnovije informacije iz Rijada govore da je Brazilac pokidao prednji ukršteni ligament kolena, kao i da je povredio meniskus istog.

Oporavak od ovakvog tipa povrede uglavnom iziskuje period mirovanja od šest do devet meseci, a ostaje da se vidi koliko će Nejmar zaista provesti vremena van terena, budući da mu je 31 godina. Iz Al Hilala najavljuju da mu predstoji operacija, a potom i program lečenja, koji će naknadno biti utvrđen. 

Podsetimo, do povrede je došlo kada je Brazilac ušao u duel sa Nikolasom de la Kruzom iz Urugvaja, kada je nezgodno doskočio na nogu. Da su postojale naznake da je reč o ozbiljnijoj povredi, moglo se naslutiti već ukoliko odmah kada je na nosilima iznet sa terena. A, onda i kada je stadion napustio na štakama i sa plastičnom longetom na nozi.

 

 

Nejmar je pre samo dva meseca potpisao ugovor sa Al Hilalom, po kome bi zarađivao 130 miliona funti na godišnjem nivou.