Vesti EURO 2024

Rosi zna kako će igrati Srbija: Sergej će biti iza špica, ne mogu da nas iznenade

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2023 16:41
Rosi zna kako će igrati Srbija: Sergej će biti iza špica, ne mogu da nas iznenade MN Press

Približava se drugi derbi Grupe "G" u Budimpešti (subota, 20.45, TV Arena 1 Premium), Mađarska ima psihološku predost posle pobede u Beogradu, ali Srbija želi revanš i korak napred ka plasamanu na EURO 2024. u Nemačku.

Selektori obe selekcije obećavaju mnogo, Dragan Stojković Piksi nema dilemu da će "orlovi" doleteti u Nemačku narednog leta i to baš preko uspeha u Budimpešti, a ništa manje optimizma nije širio ni Marko Rosi.

"Smatramo da će Srbija igrati sada u malo defanzivnoj formaciji nego na početku utakmice u Beogradu. Očekujemo da će Sergej Milinković Savić biti jedan od trojice u napadu, da neće biti u veznom redu ovog puta. Jedino oko čega imamo dilemu je uloga Nemanje Gudelja, da li će biti štoper ili vezista. Što se tiče ostalih fudbalera, potpuno smo sigurni u kojem će sistemu Srbija da igra, biće to ista formacija kao ova u kojoj mi igramo", istakao je Rosi za mađarske medije.

Nije Rosi izmislio "toplu vodu", jer bez povrešenih Dušana Vlahovića i Luke Jovića, Piksi i nema nekih velikih mogućnosti da pravi drugi sistem od onog koji mu je i doneo uspehe. Logično je da Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić budu iza Aleksandra Mitrovića, kao u jedno 40 mečeva do sada.

 

 

"Na papiru, Srbija je jača, vrednost njihovog sastava je tri puta veća nego našeg, ali rekao sam mnogo puta da su papir i teren dve različite stvari. U poslednje tri godine igrali smo četiri puta protiv njih: dva puta smo pobedili, jednom remizirali i jednom izgubili, mada i taj put, da je bilo VAR-a, završilo bi se drugačije. Tako da, iako papir favorizuje Srbiju, imamo šanse da ponovo pobedimo. Čak i da izgubimo, ništa se neće promeniti. Nikako ne smemo da napravimo neku glupost, jer nas čekaju još tri utakmice posle ove", podvukao je Italijan  sa mađarskim pasošem.

Kvalifikacije EURO 2024, 7. kolo

Subota

Bugarska - Litvanija 18.00 (TV Arena 1 Premium)
Mađarska - Srbija 20.45 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore