Vesti iz fudbala

Pankov, navodno, gurnuo pripadnika obezbeđenja, a on zbog pada završio u bolnici: Holandski mediji imaju svoju verziju hapšenja fudbalera Legije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.10.2023 12:24
Pankov, navodno, gurnuo pripadnika obezbeđenja, a on zbog pada završio u bolnici: Holandski mediji imaju svoju verziju hapšenja fudbalera Legije Guliver

Poljska je od sinoć na nogama zbog primene sile holandske policije na igrače, stručni štab i klupske čelnike Legije, posle meča sa AZ Alkmarom u Ligi konferencije. Završene privođenjem Portugalca Žozue i Srbina Radovana Pankova u tamošnju policiju, gde se nalaze i dan posle nezapamćenog skandala.

I dok poljski mediji drže stranu svom klubu, a premijer države Mateuš Moravjecki zahteva od vlasti Holandije da što pre razjasne okolnosti nemilog incidenta na stadionu, iz druge zemlje umešane u sporni događaj stižu drugačije informacije.

Navodno, svemu je prethodio sukob Pankova i jednog radnika obezbeđenja. I to pre njegovog izvođenja iz autobusa i odvođenja u pritvor, za koji su Poljaci tvrdili da se desio bez povoda i razloga, jer je bivši štoper Crvene zvezde bio u vozilu dok su policajci pendrečili ljude iz ekspedicije kluba iz Varšave. 

 

 

Prema holandskoj verziji, prvo je je Pankov imao verbalni okršaj sa neimenovanim čovekom, koji ga je i fizički napao. Na to Srbin reagovao odgurivanjem pripadnika obezbeđenja, koji se podigao posle pada na zemlju, da bi ubrzo morao u bolnicu, gde su mu dijagnostikovani potres mozga i prelom ruke. 

Tada se umešala policija, opkolila autobus sa ekipom Legije i uhapsila pomenuti dvojac fudbalera. Obojica su privedena zbog sumnje za napad na službeno lice, objavili su organi reda i bezbednosti Holandije. Ostaje da se vidi šta će doneti naredni sati i dani, a uskoro se očekuje i konferencija za medije vrhuške Legije.