UEFA Liga konferencije

Ekspedicija Legije htela da napusti stadion, a dobila pendreke: Nedužni Radovan Pankov izvučen iz autobusa i odveden u policijsku stanicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.10.2023 09:32
Ekspedicija Legije htela da napusti stadion, a dobila pendreke: Nedužni Radovan Pankov izvučen iz autobusa i odveden u policijsku stanicu Guliver

Legija je s minimalnih 1:0 izgubila meč drugog kola grupne faze Lige konferencije, ali poraz od AZ Alkmara ne može da se uporedi s onim što je ekspedicija poljskog kluba doživela po završetku susreta u Holandiji. Dan posle cela Evropa bruji o fizičkom nasrtaju lokalne policije na njene igrače, stručni štab i predstavnike uprave u "zemlji lala".

 

Prema svedočenju svedoka iz redova poljskih medija, do sukoba je došlo kada su policijaci naprasno odlučili da zatvore kapije stadiona u Alkmaru, iako polovina igrača i članova ekspedicije Legije nije napustilo objekat u tom trenutku. Deo fudbalera, članova stručnog štaba i uprave je bilo u autobusu, a drugi deo je tek trebalo da im se pridruži.

Članovi Legije su počeli da se bune, da protestuju protiv takvog postupka policije, jer su hteli da nastave kuda su pošli, navodeći kao argument da se nalaze na suprotnoj strani stadiona na kom su bili smešteni gostujući navijači. To je izgleda iznerviralo policajce, koji su krenuli pendrecima na njih. 

Udarce je dobio čak i predsednik Legije, Darijuš Mioduski, da bi najgore u celoj priči prošli srpski defanzivac Radovan Pankov i portugalski vezista Žozua. Bivši igrač Crvene zvezde i njegov kolega izvučeni su iz autobusa i odvedeni u stanicu policije, da daju izjave o incidentu, iako su ga sve vreme samo posmatrali sa svojih sedišta. 

"Rezultat svega je da su dvojica fudbalera Legije – kapiten Žozue i defanzivac Radovan Pankov – izvučeni iz autobusa bez ikakvog razloga, odvedeni u policijski automobil i odvezeni u stanicu. Policija je dala ultimatum: ili će ova dvojica igrača napustiti autobus ili će svi biti izbačeni iz njega. Trener Legije Kosta Runjajić, tim menadžer Konras Pašnjevski i klupski advokat su taksijem otišli za njima u stanicu", preneo je sa lica mesta sajt "Legionisci", dokumentujući priču snimcima i fotografijama sa stadiona.