Vesti iz fudbala

Sampaoli smenjen: Dobio otkaz u Flamengu nakon pet meseci

komentari (0)

Izvor: Tanjug

29.09.2023 12:31
Sampaoli smenjen: Dobio otkaz u Flamengu nakon pet meseci Tanjug/AP Photo/Jorge Saenz

Čelnici brazilskog fudbalskog velikana Flamenga smenili su Argentinca Horhea Sampaolija sa mesta trenera, objavljeno je rano jutros na zvaničnom sajtu kluba.

Sampaoli (63) je smenjen posle pet meseci na klupu kluba iz Rio de Žaneira i 39 utakmica u svim takmičenjima, a ovo mu je drugi otkaz u kratkom vremenskom roku nakon što su i u Sevilji raskinuli ugovor sa njim.

Flamengo je trenutno sedmi na tabeli brazilskog šampionata, bez šansi da se umeša u trku za titulu, a klub očekuje žestoka borba za četvrto mesto koje vodi u Kopa Libertadores. 

 

 

"Flamengo obaveštava javnost da trener Sampaoli i njegov tehnički tim više ne vode 'crveno-crne'. Uprava se zahvaljuje Argentincu na profesionalizmu i želi mu sreću u nastavku karijere", navedeno je u kratkom saopštenju kluba.

Klub je bez pobede na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima, a izgubio je i finale Kupa od Sao Paula (0:1 kod kuće, 1:1 u gostima).

U avgustu je eliminisan u četvrtfinalu Kopa Libertadores od paragvajske Olimpije iz Asunsiona (1:0 kod kuće, 1:3 u gostima).