La Liga

Sada je i zvanično: Sevilja smenila Sampaolija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2023 13:03
Sada je i zvanično: Sevilja smenila Sampaolija Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Ono što se danima već najavljivalo u Španiji, danas je dobilo zvaničnu potrvdu - Horhe Sampaoli više nije trener fudbalera Sevilje.

Ovu vest na svojim profilima na društvenim mrežama saopštio je klub iz Anadaluzije koji se zahvalio dosadašnjem šefu stručnog štaba na posvećenosti i svemu onome što je uradio za ekipu.

 

 

"Posle serije loših rezultata zboh kojih je tim došao u situaciju da se bori za opstanak u La Ligi odlučili smo da se rastanemo sa sadašnjim trenerom. Želimo da se zahvalimo Horheu na svemu što je uradio za nas, a mi ćemo u što skorijem periodu pokušati da angažujemo novog stručnjaka", stoji u saopštenju Andalužana.

Kako sa da stvari stoje najozbiljniji kandidat da zameni dosadašnjeg trenera je Hoze Luisa Mendilibara, sa kojim je direktor Sevilje Ramon Monći već započeo razgovore i koji će po svemu sudeći već danas od 18.00 časova voditi trening ekipe.

Sevilja trenutno, nakon 26. odigranih kola zauzima 14. mesto na tabeli sa 28 kola, samo dva više od Valensije koja se nalazi u zoni ispadanja.