Vesti iz fudbala

Piksi u Solunu, Tanjga ide u Istanbul: Na delu će gledati Tadića, Đuričića, Mladenovića, Živkovića i Gaćinovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.09.2023 11:09
Piksi u Solunu, Tanjga ide u Istanbul: Na delu će gledati Tadića, Đuričića, Mladenovića, Živkovića i Gaćinovića FSS

Najbolju reprezentaciju Srbije sledećeg meseca očekuju još dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv Mađarske u Budimpešti 14. oktobra, a zatim i tri dana kasnije protiv Crne Gore u Beogradu, uz prenos oba susreta na TV Arena sport.

Od povrakta iz Kaunasa i osvojena tri boda protiv Litvanije traje priprema za utakmice koje u idealnom scenariju mogu Srbiji da donesu plasman na završni turnir Starog kontinenta na kojem naš državni tim nije bio od 2000. godine.

 

 

Poslednja faza plana i programa priprema selektora Dragana Stojkovića i njegovih saradnika kao i uvek podrazumeva maksimalan pristup. Selektor Stojković odlazi u pravcu Atine. Prestonica Grčke "goreće" u nedelju uveče, s obzirom na to da je po rasporedu u šampionatu utakmica Panatinaikosa i PAOK-a koju će uživo posmatrati šef stručnog štaba nacionalnog tima Srbije, prenosi sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Boravak u Atini podrazumeva susret sa reprezentativcima Srbije koji su u Panatinaikosu, Filipom Đuričićem i Filipom Mladenovićem, kao i zvezdom solunskog kluba, Andrijom Živkovićem odnosno uzdanicom atinskog AEK-a, Mijatom Gaćinovićem.

Stojković je takođe delegirao zadatke sa ciljem što bolje pripreme, tako da će između ostalog nedavno promovisani direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga boraviti u Istanbulu, gde će posmatrati utakmicu Fenerbačaea za koji sa uspehom igra kapiten Srbije Dušan Tadić.

Podsećamo da je selektor Stojković pre tri dana saopštio širi spisak igrača na koje računa u utakmicama protiv Mađarske i Crne Gore, dok će konačan spisak objaviti 6. oktobra.