Vesti iz fudbala

Cuber i Pineda "poništili" sjajan vodeći gol Filipa Đuričića: AEK srušio Panatiniaikos u derbiju Grčke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2023 22:02
Cuber i Pineda "poništili" sjajan vodeći gol Filipa Đuričića: AEK srušio Panatiniaikos u derbiju Grčke MN Press

Filip Đuričić je zapalio navijačku maštu pristalicama Panatinaikosa, ali je AEK posle preokreta pobedio 2:1 (1:1) u derbiju petog kola šampionata Grčke i naneo "zelenima" prvi poraz u sezoni.

Panatinaikos je pred atinski derbi imao stopostotan učinak, a posle 10 minuta je imao i gol prednosti. Srpski as Filip Đuričičć postigao je sjajan gol, kada je iskosa sa desne strane pogodio bliži ugao i poslao loptu pod same "raklje". Međutim, AEK je napadao iz sve snage, Mijat Gaćinović je kreirao igru, a Levi Garsija je imao tri prilike pre nego što je Stiven Cuber matirao Brinjolija u 36. minutu.

U nastavku meča AEK je stigao do preokreta. Orbelin Pineda je u 70. minutu zatresao mrežu, ali je pomoćmni sudija pokazao na ofsajd poziciju. Gledao se VAR, nedozvoljene pozicije nije bilo pšto je bio znak za cveliko slavlje Pinede. Trener Panatinaikosa Ivan Jovanović uveo je u drugog srpskog reprezentativca Filipa Mladenovića, ali svi napadi "zelenih" da izbegnu poraz nisu urodlili plodom i zbog dve dobre odbrabne golmana Cicana Stankovića.

Standings provided by Sofascore