Vesti iz fudbala

Ne zanima me, porastao mi je društveni proizvod: Saudijski princ ne haje na prigovore o pozadini upliva njegove zemlje u evropski fudbal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2023 16:42
Ne zanima me, porastao mi je društveni proizvod: Saudijski princ ne haje na prigovore o pozadini upliva njegove zemlje u evropski fudbal Guliver

U minulom letnjem prelaznom roku Saudijska Arabija je pokazala da se nije šalila kada je ovog januara, preko jednog od najvećih tamošnjih klubova - Al Nasra, dovela ni manje ni više nego Kristijana Ronalda.

Za jednim od najboljih fudbalera današnjice stigla je gomila vrhunskih fudbalera iz velikih evropskih liga i klubova, trenera takođe, među njima i dvojica srpskih reprezenhtativaca Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović. I to sve za novac nezamilsliv za druge delove sveta.

 

 

Bum izazvan osmišljenim ulaganjima prebogate države iz Persijskog zaliva naišao je na salvu negativnih komentara na Zapadu, a jedan od najčešćih je primedba da Saudijci na taj način žele da skrenu pažnju međunardone javnosti sa stanja ljudskih prava u svojoj državi. 

"Ne zanima me taj termin. Meni je društveni proizvod porastao za jedan posto, a ja želim da ga podignem za još 1,5 procenata. Zovite to kako hoćete, ali mi ćemo svoje isterati", izjavio je saudijski princ Muhamed bin Salman povodom novinarske konstatacije da se njegova zemlja "pere" preko fudbala, između ostalog i kupovinom starog engleskog kluba Njukasla.