Vesti iz fudbala

Srbija ima skoro podjednaku ekipu kao mi, ali joj nešto fali: Zlatko Dalić ceni "fudbalskog boga Piksija" i navija za "orlove"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2023 16:36
Srbija ima skoro podjednaku ekipu kao mi, ali joj nešto fali: Zlatko Dalić ceni "fudbalskog boga Piksija" i navija za "orlove" Guliver/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Zlatko Dalić ušao je na mala vrata u reprezentaciju Hrvatske, potcenjivan od javnosti i mnogih kolega u svojoj zemlji, ali su fudbaleri iz bivše jugoslovenske republike, pod njegovom selektorskom komandom igrali jedno finale i osvojili jednu bronzanu medalju na Svetskim prvenstvima, čime je stao uz bok legendarnom Miroslavu Ćiri Blaževiću. 

Zbog toga region s pažnjom prati njegove komentare, ovog puta na temu selekcije Srbije. Tokom druženja sa medijima u Sportskom centru FK Sarajevo uporedio je njegove "vatrene" i naše "orlove". 

"Srbija ima skoro podjednaku ekipu kao mi, ali nešto joj fali. Mi smo se dobro učvrstili na svim nivoima i tada su počeli da dolaze rezultati. Normalno je da navijam za reprezentacije iz regije, da navijam za Srbiju protiv Nigerije. Pa za koga bih trebao da navijam?!", odgovorio je Dalić, na svečanosti u prestonici Bosne i Hercegovine proglašen za najboljeg trenera u regionu. 

Dalić tvrdi da je pred Svetsko prvenstvo u Kataru, krajem prošle godine, pogrešno protumačena njegova izjava kada je rekao da ne želi da bude u grupi sa selekcijom Srbije. Imao je potrebu da se osvrne na to. 

"Nikad nisam loše govorio o Srbiji. Rekao sam jednom da ih ne želim u grupi. Pa normalno je da želim Škotsku koju ćemo da pobedimo, a ne Srbiju koja je jaka, u utakmici koja donosi naboj i sve što ide uz to. Nisam time potcenio Srbiju. Imaju potencijala, dobre igrače, ali im fali još nešto", istakao je hrvatski selektor.

Strateg Hrvatske ishvalio je i svog srpskog kolegu Dragana Stojkovića Piksija.

"Piksi je bio fudbalski bog, divio sam mu se kao igraču. Kad smo se sreli u Kataru, izgrlili smo se i pričali kao da se znamo 100 godina", zaključio je Dalić.