Vesti iz fudbala

Dalić uoči finala Lige nacija: Osvojili smo srebro i bronzu, sada idemo po zlato

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2023 18:57
Dalić uoči finala Lige nacija: Osvojili smo srebro i bronzu, sada idemo po zlato Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Finale Lige nacija između Hrvatske i Španije zakazano je za nedelju od 20.45 (TV Arena 2 Premium).

Selektor "vatrenih", Zlatko Dalić, je na konferenciji uoči duela u Roterdamu istakao da njegova ekipa za cilj ima osvajanje zlato koje nedostaje toj generaciji:

"Osvojili smo srebro i bronzu na Svetskim prvenstvima, idemo sad po zlato koje nam nedostaje. Znate kakav je moj stav bio o Ligi nacija, ali to se promenilo, takmičenje ima značaj. Sledi nam velika utakmica i napravićemo sve da osvojimo pehar. To što su i drugi došli s najjačim reprezentacijama pokazuje kakvo je ovo takmičenje", rekao je Dalić.

 

 

Selektor Hrvata je dodao da je Španija veoma nezgodan rival:

"Šanse su 50:50. Drugačije ćemo se postaviti nego u polufinalu, ali ne možemo govoriti o tome ko je favorit. Znamo kako igra Španija, igrali smo produžetke i izgubili od njih na Evropskom prvenstvu, imaju izuzetan vezni red, ali naša prednost je što smo dugo na okupu u istom sastavu. Igračima ću reći da uživaju i da kroz taj užitak i veselje naprave rezultat. Potrošili smo se u utakmici protiv Holandije, ali mnogo puta smo dokazali da možemo da se vratimo. Ako dođe do produžetaka, bićemo spremni, a vežbali smo i penale. Verujem u igrače i pozitivan ishod finala", zaključio je Dalić.

Podsetimo, utakmica za treće mesto između Holandije i Italije biće odigrana od 15.00 (TV Arena 1 Premium).