UEFA Liga nacija

Finale Lige nacija na Areni: Hrvatska i Španija za pehar u Roterdamu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2023 13:25
Finale Lige nacija na Areni: Hrvatska i Španija za pehar u Roterdamu Tanjug/AP Photo/Patrick Post - Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Reprezentacije Hrvatske i Španije večeras će u Roterdamu od 20.45 (TV Arena 2 Premium) odmeriti snage u finalu UEFA Lige nacija.

"Vatreni" su u polufinalu nakon produžetaka eliminisali Holandiju (4:2) i na taj način omugućili sebi borbu za zlato, koje ima kako ističe selektor, Zlatko Dalić, jedino i nedostaje:

"Osvojili smo srebro i bronzu na Svetskim prvenstvima, idemo sad po zlato koje nam nedostaje. Znate kakav je moj stav bio o Ligi nacija, ali to se promenilo, takmičenje ima značaj. Sledi nam velika utakmica i napravićemo sve da osvojimo pehar. To što su i drugi došli s najjačim reprezentacijama pokazuje kakvo je ovo takmičenje", rekao je Dalić, pa dodao da je Španija izuzetno kvalitetan rival:

 

 

"Šanse su 50:50. Drugačije ćemo se postaviti nego u polufinalu, ali ne možemo govoriti o tome ko je favorit. Znamo kako igra Španija, igrali smo produžetke i izgubili od njih na Evropskom prvenstvu, imaju izuzetan vezni red, ali naša prednost je što smo dugo na okupu u istom sastavu. Igračima ću reći da uživaju i da kroz taj užitak i veselje naprave rezultat. Potrošili smo se u utakmici protiv Holandije, ali mnogo puta smo dokazali da možemo da se vratimo. Ako dođe do produžetaka, bićemo spremni, a vežbali smo i penale. Verujem u igrače i pozitivan ishod finala", zaključio je Dalić.

Španija je sa druge strane do finala došla trijumfom nad Italijom 2:1, kada je Hoselu u samoj završnici postgao pobedonosni pogodak. Selektor "crvene furije", Hoze Luis de la Fuente istakao je da je njegova ekipa spremna i za scenario u kom će penali odlučivati o pobedniku:

"Očekuje nas izjednačena utakmica. Možda imamo određene prednosti, neke stvari koje moramo doraditi, ali biće to izjednačena utakmica. Svaka ekipa ima svoje prednosti, a vi morate pronaći slabe strane", rekao je De la Fuente na konferenciji.

Podsetimo, utakmica za treće mesto između Holandije i Italije zakazana je za 15.00 (TV Arena 1 Premium).