Vesti iz fudbala

Nagrada za sjajne rezultate: Zlatko Dalić ostaje selektor Hrvatske do 2026. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.03.2023 15:07
Nagrada za sjajne rezultate: Zlatko Dalić ostaje selektor Hrvatske do 2026. godine Guliver/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, potpisao je novi ugovor i ostaće na mestu selektora Hrvatske do kraja Mundijala 2026. godine, saopštio je HNS na zvaničnom sajtu.

Dalić je na klupu "vatrenih" seo 2017. godine i od tada sa reprezentacijom osvojio drugo mesto na Svetskom prvenstvu 2018. godine i treće mesto na Svetskom prvenstvu 2022. godine:

"Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i po godina, a pritom je na svetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i bronzane medalje, čime je postao naš najuspešniji selektor. Zato mi je posebno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka saradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna. Zlatko nije samo postigao izvanredne rezultate već je i kreirao jednu fantastičnu atmosferu zajedništva unutar i oko ekipe, a pokazao je i da zna kako osvežiti ekipu i pritom zadržati kontinuitet rezultata", izjavio je predsednik FS Hrvatske Marijan Kustić.

 

 

Hrvatski stručnjak istakao je da je njegov posao najveća čast i zadovoljstvo koje trener može da ima:

"Zahvaljujem predsedniku Kustiću i svima u FS Hrvatske na velikom poverenju, kao i na podršci koju imam u radu s reprezentacijom. Mnogo sam puta istakao kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener, te se istinski radujem budućnosti sa hrvatskom reprezentacijom", kazao je Dalić, pa dodao:

"Bez obzira što smo već postigli čudesne uspehe, imam veliku strast i ambiciju da nastavim da radim sa Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova. U junu ćemo probati da osvojimo Ligu nacija, a idućeg leta želimo da budemo deo spektakularnog Evropskog prvenstva u Nemačkoj - bilo bi ispunjenje sna da igramo veliko takmičenje pred desetinama hiljada naših navijača", zaključio je Dalić.