Vesti iz fudbala

Igor Akinfejev očekuje mnogo bolji CSKA: U ovoj ekipi sam samo ja bio šampion, poludim kad smo peti na tabeli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2023 13:55
Igor Akinfejev očekuje mnogo bolji CSKA: U ovoj ekipi sam samo ja bio šampion, poludim kad smo peti na tabeli AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Sedam puta je moskovski CSKA bio šampion Sovjetskog Saveza i još šest puta najboji tim Rusije, ali od 2016. godine nije osvojio šampioski pehar.

Za klub kakav je ruski gigant to je suviše dug post i to veoma smeta iskusnom golmanu Igoru Akinfeeva koji kaže da "armejci" moraju da se vrate na staze stare slave.

"U ovom timu CSKA jedini sam ja bio u klubu kad smo osvojili poslednju titulu. Znam kako se osvjajau trofeji i želim da to ponovo radim. Ne mogu da kažem da sam tužan kad smo 4. ili 5. na tebeli, već sam u tim situacijama izuzetno ljut. To ne sme da se dešava", reklao je Akinfejev za ruske medije.

Moskovski tim, za koji nastupaju srpski internacionalci Saša Zdjelar i Milan Gajić koji su prošle sezone osvojili kup Rusije,  se nakon sedam odigranih kola nalazi na sedmom mestu tabele ruske Premijer lige sa svega 11 osvojenih bodova, što je šest manje od vodećeg Krasnodara.

"Počela je nova sezona i pitam se da li je moguće da nam se to ponovo dešava, ali sada to podnosim na malo drugačiji način. Postao sam iskusniji i smireniji, znam kako da se ponašam i kako da utiče na druge. Istina je da do sada nismo pokazali partije koje bi nas dovele do prvog mesta, ali nastavićemo da radimo i da se borimo", rekao je Akinfejev.