Vesti iz fudbala

Kvalifikacije za EURO 2024: Šampionska Italija ponovo na pobedničkom koloseku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2023 22:48
Kvalifikacije za EURO 2024: Šampionska Italija ponovo na pobedničkom koloseku Tanjug/AP Photo

Znali su fudbaleri Italije da bi ih još jedan gubitak bod(ova) dobrano usporio u trci za Evropsko prvenstvo sledeće godine, ako ne i izbacio iz nje, pa su zaigrali na sve ili ništa protiv Ukrajine i to im se isplatilo - 2:1. 

"Azuri" su se trijumfom na "San Siru" krenuli vaditi za brljotine s početka kvalifikacija za turnir na kom bi trebalo da brane titulu, tako što su publici u Milanu servirali autoritativan fudbal. 

Ekipa Lučana Spaletija odmah je zavela red na terenu, a Davide Fratezi je taj odnos snaga "samo" materijalizovao. Vezista Intera prvi gol dao je u 12. minutu, na dodavanje Zakanjija, mada je svemu prethodila kardinalna greška Jakima Konoplje, kada je ispred svog šesnaesterca izgubio loptu (gol ovde).

Matirao je golmana gostiju i u 29. minutu. Ovog puta uz naklonost sreće, reagujući na odbitak posle karambol ispred mreže Ukrajine. Rival se vratio u 41. minutu. Andrej Jarmolenko je spremno dočekao loptu posle nespretne reakcije odbrane Italije nakon njegovog prvog pokušaja. 

Domaćin je mogao i ubedljivije da slavi, zahvaljujući šansama u nastavku, ali nije ga više htela realizacija, što mu se umalo obilo o glavu u finišu, ali je Nono šutirao pored stative. Suočena s rizikom od izjednačenja, Italije se posle toga posvetila zaštiti svoje mreže, što joj je i pošlo za rukom. 

Makedonija sada ima isti broj bodova kao Italija i Ukrajina, jer nije propustila zicer, pobedila je kao gost Maltu sa 2:0. Ipak, naše južne komšije teško da mogu nečemu da se nadaju, jer će do kraja kvalifikacija igrati u gostima protiv Ukrajine i Italije, a dočekaće Englesku.

Kvalifikacije za EURO, grupa C

Italija - Ukrajina 2:1 (2:1)

/Fratezi 12, 29 - Jarmolenko 41/

Malta - Makedonija 0:2 (0:2)

/Elmas 5, Manev 41/

 

Standings provided by Sofascore