Vesti iz fudbala

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Probuđena Španija "demontirala" Gruziju na njenom terenu, Morata prednjačio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2023 19:56
Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Probuđena Španija "demontirala" Gruziju na njenom terenu, Morata prednjačio Tanjug/AP Photo/Zurab Tsertsvadze

Neprirodno je bilo da fudbalska selekcija Gruzije bude bolje rangirana od Španije na tabeli A grupe, bez obzira na to što je "crvenu furiju" dočekala s jednim više odigranim mečom, ali su večeras stvari došle na svoje mesto. Na surov, ali jedino logičan način - 1:7 (0:4).

Ekipa Luisa de la Fuentea konačno je ličila na staru sebe, a kada je tako onda autsajsderi kao što je selekcija bivše sovjetske republike nemaju šta da traže, čemu u prilog ide i razvoj događaja u prvom poluvremenu.

Gostima sa Pirineja bilo je dovoljno da se iskupe za poraz od Škotske ovoga marta, a mrežu domaćina načeo je Alvaro Morata u 22. minutu, na asistenciju Marka Asensiaa. Vođstvo favorita duplirano je autogolom Solomona Kvirkvelie (28). 

Da će bodovi završiti na drugom kraju Evrope potvrdili su Dani Olmo (38) i ponovo Morata (40), ovog puta na dodavanje Fabijana Ruiza. Gruzini su promolili glavu u prvoj fazi drugog dela meča, preko Đorđija Čakvetadzea (49), a onda su ih Španci dodatno fudbalski ponizili.

Raspucali Morata još jednom se upisao u strelce, tako što je iskoristio pomoć Mikela Merina (65), posle čega se "omrsio" i Niko Vilijams (68), na asistenciju Hozea Luisa Gaje. Poslednji golgeter našao se i u ulozi pakera, a njegov "poklon" je iskoristio Lamin Jamal (74). 

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, grupa A

Gruzija - Španija 1:7 (0:4)
/Čakvetadze 49 - Morata 22, 40, 65, Kvirkvelia 28 ag, Olmo 38, Vilijams 68, Jamal 74/

Kipar - Škotska 20.45 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore