Vesti EURO 2024

Pokazali smo reakciju posle Mađarske, moramo na to Evropsko prvenstvo: Tadić zadovoljan učinkom u Kaunasu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2023 23:03
Pokazali smo reakciju posle Mađarske, moramo na to Evropsko prvenstvo: Tadić zadovoljan učinkom u Kaunasu Tanjug/AP Photo

Fudbalska reprezentacija Srbije brzo je došla sebi posle beogradskog poraza od Mađarske i na večerašnjem gostovanju u Litvaniji ubedljivo savladala domaću selekciju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kapiten Dušan Tadić svoj jubilarni 100. nastup za seniroski tim ukrasio je asistencijom za treći gol Aleksandra Mitrovića. 

"Nije to najbitnije, meni je najvažnije da smo uradili ono što smo želeli. Da smo pokazali reakciju posle Mađarske i svoju igru. U prvom poluvremenu smo posle prvog gola hteli i drugi, treći... u nastavku četvrti, peti... ali i ovako je bilo ubedljivo", rekao je vezista srpskog tima u izjavi za TV Arena sport. 

Fudbaler Fenerbahčea ima već 38 asistencija u državnom dresu, ali tvrdi da mu nisu bitne lične brojke, pa ni taj podatak. 

"Nisam brojao aistencije, bitno je da se pobeđuje. Svi imamo zajednički cilj, moramo da odemo na to Evropsko prvenstvo posle tolikog niza godina". 

Vrsni igrač sredine terena nije hteo ni da potencira svoj ulazak u "klub 100", niti da vrti svoju dugu karijeru u nacionalnom timu. 

"Svaka utakmica mi je bila posebna. Uvek sam ponosan kada igram za ovaj sveti grb, izađem na teren i čujem himnu", zaključio je Duci.