Vesti iz fudbala

Stojković na konferenciji za medije: Lopta nije htela u gol, i dalje odlučujemo o svojoj sudbini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2023 23:54
Stojković na konferenciji za medije: Lopta nije htela u gol, i dalje odlučujemo o svojoj sudbini MN Press

Selektor Srbije, Dragan Stojković, govorio je na konferenciji za medije o porazu njegovih izabranika od Mađarske 1:2.

Iskusni stručnjak je pre svega sa novinarima podelio svoj pogled na utakmicu.

"Bez obzira što smo dobro otvorili utakmicu, imali smo nekoliko momenata gde je moglo da dođe do duple prednosti. Onda je Mađarska iz dva odbitka postigla dva gola i preokrenula. Nismo bili dovoljno mobilni i sa druge strane smatram da smo drugim delom utakmice dominirali. Poraz kao poraz nije tragedija. Dali smo sve od sebe da izbegnemo neuspeh, ali dešava se".

Morao je selektor i da pohvali protivnika.

"Mađarska je sjajan tim. Njihov golman je bio zaista fantastičan večeras. Momci su dali sve od sebe, ali nismo došli do gola. Što se tiče stručnog štaba i igrača ovaj rezultat ništa ne remeti, sledeća utakmica je najvažnija. Ne treba nikoga kriviti, mi smo tim i tako se i ponašamo".

Nemanja Radonjić je počeo duel pre Andrije Živkovića, što do sada nije bila praksa.

"Živković je prekjuče imao problem sa levom nogom i bio je pod znakom pitanja. Mislim da je Radonjić odigrao jednu zadovoljavajuću rolu. Danas smo razgovorali i to je bio timski dogovor".

O izmenama:

"Razmišljao sam da Jović uđe još ranije i da igramo sa tri napadača ali onda bismo imali veliku rupu u veznom redu. Ne bih drugačije spremao utakmice. Tim koji je izašao bio je dovoljna garancija da čemo odigrati dobru utakmicu. Ali nemate garanciju da ćete pobediti jer i protivnik igra, trči i želi da daje golove".

Istakao je i da je sve u našim rukama.

"Urađeno je sve pre meča, ne brinite. Nekad se neke stvari dese, kažem, iz dva odbitka. I prvi i drugi gol. To nije bio ni centrašut, ali lopta je otišla tamo gde ne treba po nas. To je sve bilo u tri minuta bilo šokantno. Pokušali smo sve što je u našoj moći da preokrenemo, ali nekoliko sjajnih prilika koje smo imali, lopta jednostavno nije htela u mrežu. Imamo do kraja još četiri utakmice. Sami odlučujemo o svojoj sudbini", podvukao je Stojković.