UEFA Liga šampiona

Čeferin o glasinama iz Azije: Samo evropski klubovi mogu da igraju u evrokupovima

komentari (0)

Izvor: Tanjug

31.08.2023 13:53
Čeferin o glasinama iz Azije: Samo evropski klubovi mogu da igraju u evrokupovima MN Press

Samo evropski klubovi mogu da igraju u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija, izjavio je danas predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin, prenosi Hina.

Čeferin je reagovao posle navoda da su timovi iz Saudijske Arabije zainteresovani za učešće u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, a potvrdio je bukvalno sve što je pre dve nedelje rekao i Zvonimir Boban ispred UEFA.

"Ne mislim da je novac Saudijske Arabije pretnja evropskom fudbalu. Imali smo slične primere i ranije. Fudbaleri su odlazili u Kinu, iz te zemlje su se nizale velike ponude, ali kineski fudbal zbog toga nije napredovao. Takav pristup nije pravi, mislim da bi u Saudijskoj Arabiji ili bilo gde drugde, trebalo da ulažu u obrazovanje i napredak trenera i igrača. Ali, samo evropski klubovi mogu da igraju evrokupove", rekao je Čeferin za francuski sportski list Ekip.

 

 

On je istakao da bogate ponude klubova iz Saudijske Arabije i odlasci igrača iz najboljih ekipa neće uticati na kvalitet evropskog fudbala.

"Koliko ja znam Kilijan Mbape i Erling Haland ne sanjaju odlazak u Saudijsku Arabiju. Stvarno ne verujem da se će u bilo kom smislu ugroziti kvalitet naših takmičenja", naveo je Čeferin.