UEFA Liga šampiona

Gluposti, UEFA takmičenja igraće samo evropski klubovi: Iz Niona oštro demantuju kooptiranje saudijskih ekipa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2023 15:51
Gluposti, UEFA takmičenja igraće samo evropski klubovi: Iz Niona oštro demantuju kooptiranje saudijskih ekipa Guliver/AP Photo/Ivan Sekretarev

Jedna od najbombastičnijih sportskih vesti poslednjih dana stigla je iz Italije, jer je par tamošnjih medija "utvdilo" da se fudbalski zvaničnici Saudijske Arabije spremaju da ponude Evropskoj fudbalskoj federaciji brdo novca za priključivanje svog prvaka njenoj Ligi šampiona od sledeće sezone ili prve posle nje. 

Iz sedišta Niona stiže, mežutim, oštar i decidiran demanti takvog scenarija, pa čak i mogućnosti eventualnih pregovora sa zemljom koja ovog leta u talasima odovodi vrhunske igrače i trenere sa Starog kontinenta, mameći im ciframa koje niko nigde ne može da im ponudi. 

"To je suluda izmišljotina navodno ozbiljnog lista iz Italije! Ozbiljni novinari i novinske kuće nas pitaju da li je nešto istina ili nije, ne lupaju ovakve gluposti. Ligu šampiona, kao i sva UEFA takmičenja, igraće samo evropski klubovi, to je predsednik Čeferin rekao sto puta. Izgleda da nije lako slušati i napisati istinu, ali u takvom ludilu živimo. Ili bolje reći - neki žive", izjavio je Zvonimir Boban, legendarni fudbaler iz Hrvatske, već neko vreme uposlen kao prvi operativac UEFA za fudbal. 

Ljubitelji evropskog fudbala nadaju se samo da na kraju neće biti kao u onoj narodnoj mudrosti "para vrti gde burgija neće".