UEFA Liga šampiona

Liga šampiona na Areni: Šest klubova hvata zadnji voz za tri mesta u grupnoj fazi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.08.2023 13:22
Liga šampiona na Areni: Šest klubova hvata zadnji voz za tri mesta u grupnoj fazi Guliver

Privodi se kraju trka za fudbalsku Ligu šampiona, pa ćemo posle večerašnjih revanš mečeva plej-ofa kvalifikacija dobiti tri od preostalih šest učesnika elitnog evropskog klupskog takmičenja.

U prvoj turi drugih utakmica zadnje faze borbe za deo bogatog nagradnog fonda Evropske fudbalske federacije svih šest ekipa ima manje, više iste šanse da prođe u neku od grupa, jer nijedna završila posao u prošlonedeljnih 90 minuta.

Rezultatski najotvoreniji je duel Jang Bojsa i Makabija iz Haife, obzirom na to da ni Švajcarci ni Izraelci nisu uspeli da daju gol na terenu bivšeg kluba trenera naše Crvene zvezde, Baraka Bahara.

Prednost domaćina iz Berna je to što uveliko igra domaću ligu, ne zna za poraz u sedam utakmica u svim takmičenjima a pred svojim navijačima nije izgubila još od prošlog avgusta. Izraelci tek treba da počnu odbranu domaće krune, ali su zato na putu ka plej-ofu izbacili Hamrun, Šerif i Solovan, pa se ne može reći da nisu u takmičarskoj formi. 

Galatasaraj ima sitnu prednost iz prvog duela sa Moledeom (3:2), ali daleko od toga da turski tim može mirno da spava pred drugi susret sa norveškom ekipom. Bez obzira što će imati ogromnu pomoć sa tribina svog stadiona u Istanbulu.

Sve je otvoreno i neizvesno i u drugih sat i po borbe Panatinaikosa i Brage, pošto su Portugalci u Atinu doneli samo jedan pogodak razlike (2:1). Moraće da zapnu i oni, ali i grčki velikan, čije pristalice još od sezone 2010/2011. čekaju da gledaju zelene u borbi za "ušati trofej". A, sada veruju da srpski trener Ivan Jovanović i naši fudbaleri Filip Mladenović i Filip Đuričić mogu da im donesu jesen u Ligi šampiona. 

Liga šampiona, revanš mečevi plej-ofa

Utorak

Galatasaraj - Molde 21.00 (TV Arena 2 Premium), prvi meč 3:2

Panatinaikos - Braga 21.00 (TV Arena 1 Premium), prvi meč 1:2

Jang Bojs - Makabi Haifa 21.00 (TV Arena 3 Premium), prvi meč 0:0

Sreda

AEK - Anverpen 21.00 (TV Arena 3 Premium), prvi meč 0:1

Kopenhagen - Rakov 21.00 (TV Arena 2 Premium), prvi meč 1:0

PSV - Rendžers 21.00 (TV Arena 1 Premium), prvi meč 2:2