UEFA Liga šampiona

Liga šampiona ima manjkavosti, ali Superliga Evrope je velika glupost: Predsednik Napolija ostaje uz UEFA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2023 11:42
Liga šampiona ima manjkavosti, ali Superliga Evrope je velika glupost: Predsednik Napolija ostaje uz UEFA Guliver images

Liga šampiona kakvu danas poznajemo ima mnogo manjkavosti, ali formiranje takmičenja poput Superlige Evrope ne bi rešilo situaciju, već bi je samo učinilo još gorom, smatra predsednik Napolija Aurelio de Laurentis.

Prvi čovek Napolitanaca priznanje da se nešto u modernm fudbalu mora promeniti, samo što nije pobornik dtoga da se napravi zatvoreno takmičenje kao što je Superliga.

"Formula po kjojoj funkcioniše UEFA i koja se primenjuje na Ligu šampiona je loša, što bi trebalo promeniti, ali o tome treba sesti i razgovarati. Potrebno je naći sponzora koji će dati 10 milijardi evra za takmičenje", rekao je de Laurentis , a zatim istakao da su klubovi ti koji prave najveću grešku u poslovanju:

"Klubovi imaju mnogo igrača pod ugovorom i tu nastaje veliki problem. Uz to, imam utisak i da su navijači u drugom planu, a to ne bi trebal da bude tako. Na tome se mora raditi u narednom periodu, jer fudbal se i igra zbog onih koji dolaze na stadion".

De Laurentis je takođe naglasio da veruje kako ova generacija Napolija ima kvalitet da u dužem vremenskom intervalu igra značajnu ulogu u evroskom fudbalu.

"Jaki smo individualno i kao grupa. Imamo momke koji su dugo na okupu, planski dovodimo pojačanja i siguran sam da ćemo još dugo biti na vrhunskom nivou", rekao je Italijan.