UEFA Liga šampiona

Šta vredi što je Inter bio bolji, pamti se titula: Zdravko Kuzmanović teško podneo poraz Intera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2023 23:40
Šta vredi što je Inter bio bolji, pamti se titula: Zdravko Kuzmanović teško podneo poraz Intera Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Verovao je pre utakmice Zdravko Kuzmanović da njegov bivši klub Inter ima snage da savlada Mančester siti u finalu Lige šampiona, ali se to na kraju nije dogodilo.

Međutim, nekadašnji reprezentativac naše zemlje je pogodio kad je rekao da plavo-crni imaju kvalitet da se suprostave rivalu i da će trener Simone Inzagi napraviti taktiku koja će ozbiljno ugorziti engleski tim.

To se na kraju i dogodiolo, Inter je bio bolji tim, ali nije mu to donelo 13 godina čekanu titulu šampiona Evrope.

"Čestitam Sitiju na tituli, koja je donekle i očekivana, jer su bili favoriti. Inter je odigrao taktički dobru uttakmicu, bio i bolji rival u pojednim trenucima, ali šta to vredi kad se pamti samo ko je osvojio titulu", rekao je Kuzmanović za TV Arena sport.

Kuzmanović je prokomentarisao i činjenicu da su tri kluba iz Serije A bila u finalima ovogodišnjih evropskih kupova, ali da ni Roma u Ligi Evrope, ni Fiorentina u Ligi konferencija, onda na kraju ni Inter u Ligi šampiona nije uspeo da osvoji trofej.

"Treba biti realan i reći da pre takmičenja niko nije očekivao da Inter može da dođe do finala Lige šampiona. Mislim da u Italiji mogu da budu zadovoljni sa sezonom njihovih klubova u Evropi, ali engleksi klubovi su ipak najjači u Evropi, jer su osvojili dva od tri evropska kupa. meni je posebno drago zbog Gvardiole jer je konačmo osvojio trofej posle toliko godina, jer mislim da je to zaslužio", naglaiso je Kuzmanović.