UEFA Liga Evrope

Siti jeste favorit, ali Inter zna kako se osvaja Liga šampiona: Zdravko Kuzmanović veruje u nekadašnji klub

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2023 20:01
Siti jeste favorit, ali Inter zna kako se osvaja Liga šampiona: Zdravko Kuzmanović veruje u nekadašnji klub TV Arena sport

Fudbaleri Mančester sitija jesu favoriti u večerašnjem finalu Lige šampiona (21, TV Arena 1 Premium), ali ni fudbaleri Intera nisu bez šanse da se okite titulom šampiona Evrope, smatra Zdravko Kuzmanović.

Nekadašnji reprezentativac Srbije i prvotimac italijanskog kluba gost je specijalne emisije TV Arena sport u kojoj je izneo svoja očekivanja pred duel koji se igra na stadionu "Ataturk".

"Siti je imao teži put od Intera do finala, a uz to je sigurno favorit u ovom duelu, ali ne možemo da kažemo da je Inter bez šanse. Oni na klupi imaju trenera koji do sada nije izgubio nijedno finale, a italijanski klub za razliku od engleskog zna kako se osvaja titula šampiona Evrope. Siti je do sada uložio mnogo novca, možd aje i došlo vreme da osvoje titulu, ali ja verujem u Inter. U svakom slučaju očekuje nas spektakl u večerašnjem meču", rekao je Kuzmanović.

Zdravko Kuzmanović smatra da je trener Intera Simone Inzagi spremio taktiku za engleski klub i da je uveren da će uspeti da umiri protivnika. 

"Inzagi će da sklopi ekipu da odigra inteligentno. Protivnik im je ekipe koja igra brz fudbal, taktički i tehnički je na vrhunskom nivou i ono što je jako važno je da Siti veoma malo greši. Zato igrači Intera moraju da budu strpljivi i čekaju tu jednu ili dve šanse koja će im se ukazati".

Italijanski klub je poslednju titulu šampiona Evrope osvojio 2010. godine pod vođstvom Žozea Murinja, ali Kuzmanović smatra da ovaj Inzagijev Inter igra mnogo lepši fudbal.

"Murinjo je poznat po tome da igra na rezultat, ali mislim da je ovaj današnji Inter lepši za gledanje. Takođe, smatram da mnogo toga zavisi od Sitija i ukoliko oni uđu nešto slabije u meč, onda će to Inzagi sigurno umeti da iskoristi", rekao je Kuzmanović, a onda na zanimljiv način rekao kako bi zaustavio Erlinga Halanda:

"Teško je zaustaviti Erlinga Halanda i to zna svaki igrač Intera. Oni moraju da budu stalno uz njega, da mu nbe daju prostor, jer ukoliko ga bude dobio nemaju šanse protiv njega. Zato smatram da treba da ga udvajaju, da mu ne dozvole da primi loptu, da budu uvek uz njega, da mu ne daju da se okrene. Da sam ja na terenu, ja bih ga ubio, da tako kažem", rekao je Kuzmanović.