UEFA Liga šampiona

Ranko Stojić pred finale Lige šampiona: Siti ima sjajnu priliku, ali imaće i Inter svoje šanse

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

10.06.2023 20:37
Ranko Stojić pred finale Lige šampiona: Siti ima sjajnu priliku, ali imaće i Inter svoje šanse TV Arena sport/ Screenshot

Sa ekipom TV Arena sport u Istanbulu je i Ranko Stojić, koji je dao svoje mišljenje uoči finala ige šampiona između Mančester sitija i Intera.

On veruje da Siti nije favorit.

"Siti nije favorit, možda blagi, ali Gvardiola je rekao da se sve potire, najvažnija je priprema utakmice. Očekujem neizvesnu utakmicu. Siti prolazi nešto kao Real prošle godine i vreme je da osvoji".

Prokomentarisao je i postavu Sitija u kojoj nema Kajla Vokera.

"Ake je pre povrede bio jedan od boljih igrača, nije Siti hendikepiran bez Vokera. Inzagi zna po kojoj strani ima veće šanse. Inter ima kompaktan tim, direktno igraju i samo tako mogu do uspeha"

Osvrnuo se i na činjenicu da treneri nisu odustali od svojih filozofija.

"Ja sam ubeđen da Inzagi zna odakle vreba opasnost, ali ovi igrači su ga doveli do finala, osvojili Kup, ima poverevanja u njih, pa šta bude..."

Dodao je i kako misli da će Inter pokušati da zaustavi tim koji je dao 150 golova ove sezone.

"Po meni dve ključne stvari. Kako će Bastoni, Aćerbi i Darmijan odigrati, moraju da budu perfketni, a druga, mnogo posla će imati Džeko i Lautaro, naizmenično će igrati protiv Stounsa. Očekujemo ofanzivan Siti, ali Inter je brz u dubini i imaće prilike".

O psihologiji uoči finala:

"Ako se vratimo malo unazad, vidimo da malo ko je osvajao Ligu šampiopna iz prvog finala, jedan primer je Crvena zvezda. Sitiju je ovo drugo i igraće bez opterećena, ovo je sjajna prilika za tripletu".