UEFA Liga šampiona

Aleksandar Mitrović u studiju TV Arena sport: Kada igraš protiv Sitija, kao da ideš na trčanje, a ne na fudbalsku utakmicu

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

10.06.2023 20:03
Aleksandar Mitrović u studiju TV Arena sport: Kada igraš protiv Sitija, kao da ideš na trčanje, a ne na fudbalsku utakmicu TV Arena sport/ Screenshot

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije i napadač Fulama, Aleksandar Mitrović, bio je gost u studio TV Arena sport pred finale Lige šampiona između Mančester sitija i Intera (21.00, TV Arena 1 Premium).

"Mitrogol" je sezonu u Premijer ligi okončao sa 14 golova na 24 utakmice, a njegov Fulam je na kraju bio deseti, a valja napomenuti da je veći deo sezone bio i u gornjem delu tabele.

Pred finale Lige šampiona, istakao je da u Engleskoj narod nikada nije bio toliko siguran da će Siti osvojiti trofej.

"Mislim da je Siti u svakoj utakmici igrao lep fudbal i sa razlogom je u finalu i mislim da dugo nije bilo toliko sampouzdanje među Englezima da će Siti da uzme titulu. Verujem da će biti bolji, ali nadam se da će utakmica biti zanimljiva".

Srpski as izabrao je za najlepši gol ove sezone u Ligi šampiona pogodak PSŽ-a u režiji Nejmara i Kilijana Mbapea protiv Juventusa, a onda se osvrnuo kako bi se Brazilac snašao u engleskom fudbalu.

"Mislim da bi se Nejmar snašao u Premijer ligi, poseduje ogroman kvalitet. Teško bi mu pali vremenski uslovi, ali što se tiče terena tu ne bi bilo problema, samo bi ga 'tukli' na svakom treningu i utakmici..", rekao je Mitrović kroz smeh.

Za najveće klubove u Engleskoj važe Mančester junajted i Liverpul, a prema Mitroviću, ukoliko "građani" večeras podignu "ušati pehar" pridružiće se tom društvu.

"Mislim da ako Siti večeras osvoji, biće među najvećim klubovima kao Junajted i Liverpul. Biće uz Junajted jedina ekipa koja je osvojila tri trofeja u sezoni. U zadnjih 10 godina su sigurno najveća ekipa koju Englezi imaju".

Progovorio je i o Pepu Gvardiolu.

"Pričali smo jedanput-dvaput, po mom mišljenju Pep je promenio fudbal na bolje. Fascinira me način na koji on izvlači najbolje uz igrača, stalno su gladni trofeja, to je najteže kad ste trener, moraš da teraš igrače iz godine u godinu da pobeđuju, obaraju rekorde... Protiv njega je jako teško igrati, ulaziš u utakmicu, a znaš da ćeš imati 30 posto poseda lopte, kao da ideš na trčanje, a ne na fudbalsku utakmicu. Finale je ipak jedna utakmica, Siti je favorit, ali svako može da dobije, videli smo i protiv Čelsija pre 2 godine. Mančester ima veći pritisak, mora da osvoji da bi bio veliki klub".

Progovorila je devetka Fulama i o svom klubu iz snova.

"Da me neko pita, Bajern bi bio moj sledeći klub. Tamo svaki napadač uživa, daje golove, igra se ultra ofanzivno. Ima mnogo velikih klubova, ali to je svakako moja želja, ali Bože zdravlja, svašta mora da se poklopi".

Nije propustio priliku da pohvali napadača Mančester sitija, Erlinga Halanda.

"Šta dečko radi ove sezone, to je neverovatno i meni se sviđa što koliko god da golova, uvek je još gladan i on je šraf koji im je falio da osvoje Ligu šampiona. Uvek je spreman da da gol i veliki je razlog zašto su tu gde jesu".

Dao je napadaš Fulama i savet mladim napadačima i objasnio kako on napada loptu koja mu dolazi, a i kako se bori sa defanzivcima.

"Što bi se tuko sa nekim moje veličine kad mogu sa manjim. Mnogo zavisi, moje mišljenje je da napadač mora da zna svoje igrače oko sebe i to se vežba nakon treninga, vidiš gde ko centrira. Ja kad igram znam gde će Tadić d acentrita, gde će Kostić da doda i onda mogu da postavim i napadnem prostor pre nego što ta lopta dođe. Uglavnom se te analize svode na protivnika, ali ja gledam klipove i svojih saigrača i mogu da kad dođe situacija za centaršut ja znam gde lopta ide, 7 od 10 puta pogodim gde će lopta, skočim i 'ćao-ćao'".