UEFA Liga šampiona

Haland ne oseća pritisak: Od kad znam za sebe sanjam pehar Lige šampiona, ali nemam tremu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2023 18:15
Haland ne oseća pritisak: Od kad znam za sebe sanjam pehar Lige šampiona, ali nemam tremu Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Fudbaleri Mančester sitija večeras od 21.00 (TV Arena 1 Premium) se sastaju sa Interom u finalu Lige šampiona, gde će imati priliku da eventualnom pobedom osvoje svoj prvi evropski trofej u klupskoj istoriji.

Izabranici Pepa Gvardiole iza sebe imaju izuzetno uspešnu sezonu, s obzirom na to da su već osvojili dva trofeja - Premijeg lige i FA kupa.

Ipak, daleko od toga da su se "građani" zasitili, čak naprotiv, deluje da je titula evropskog prvaka najbitnija za Siti, a pogotovo za Pepa Gvardiolu koji takvo dostignuće sanja već čitavu deceniju.

Najbolji strelac Premijer lige, Erling Haland, veruje u sebe i svoj tim, te ističe da ne oseća neki preterani pritisak, uprkos tome što je utakmica zaista važna:

 

 

"Može se reći da sam postigao jedan gol u poslednjih sedam utakmica ili da sam dao 52 gola u 52 utakmice i još imao osam asistencija. Bar mislim da je tako. Zapravo sam imao devet asistencija, ali ko ih broji... Nisam pod stresom, osećam se jako dobro", rekao je Norvežanin, pa istakao da mu je osvajanje Lige šampiona oduvek bio san:

"Osvajanje Lige šampiona sanjam od kada znam za sebe. Obožavam ovo takmičenje. Kada sam imao sedam godina, 2008. godine u finalu sam gledao Čelsi i Mančester junajted. Kada sam video kako igrači Junajteda slave, i ja sam to isto hteo da učinim", podvukao je Haland.

Podsetimo, neposredno pre početka utakmice na TV Arena 1 Premium kanalu možete pratiti sadržaj koji smo vam pripremili. Izveštači su od četvrtka na licu mesta, pripremljen je obiman sadržaj, ekskluzivni gosti, priče, analize...