UEFA Liga šampiona

Odavno smo znali da ovo neće biti istorijska sezona za nas: Klop ne očajava kao Salah zbog neigranja Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2023 14:25
Odavno smo znali da ovo neće biti istorijska sezona za nas: Klop ne očajava kao Salah zbog neigranja Lige šampiona Tanjug/AP Photo

U noći kada je postalo jasno da Liverpul neće završiti među prva četiri kluba na kraju Premijer lige 2022/2023, golgeter Mohamed Salah se sav očajan zbog neigranja Lige šampiona sledeće sezone, putem društvenih mreža obratio navijačima šestostrukog prvaka Evrope, izvinivši im se za plasman ispod renomea kluba sa "Enfilda".

Njegov trener, Jirgen Klop, nešto drugačije razmišlja. I nemačkom stručnjaku je krivo zbog petog meta, pogotovo što je sa Liverpulom napravio velike stvari u Engleskoj i Evropi, ali ima trezveniji osvrt na događanja poslednjih meseci. 

Pročitao sam Salahovu izjavu. Brinu me naslovi, koje će osvanuti posle ovim mojih reči. Činjenica je da nećemo igrati u Ligi šampiona. Čak sam i posle našeg meča znao, da će Mančester junajted i Njukasl uzeti bod, koji im je potreban kako bi osigurali učešće u top četiri. Po prirodi sam optimista, ali ni tada nisam video način, kako bismo uspeli da se kvalifikujemo. Stvari koje je opisao Mo su nešto najnormalnije. Video sam ga u restoranu i smejao mu se. Odavno smo znali da ovo neće biti istorijska sezona za nas. Nakon kampa u Dubaiju i posle Svetskog prvenstva, sakupili smo pristojnu količinu bodova... Raspoloženje u svlačionici nije lošeNaučili smo da se ne svađamo i da ne upiremo prstom jedni u druge. Osvojili smo peto mesto, ne zbog poslednjih deset utakmica, već zbog nedelja pre toga", mišljenja je Klop. 

Za njegov pojam, učestvovanje u Ligi Evrope ne bi trebalo da smanji klupske pregovaračke kapacitete tokom letnjeg prelaznog roka, iako najbolji fudbaleri više vole da igraju najjače UEFA klupsko tkmičenje. 

Videćemo, ali ne mislim da će biti tako. Uvek je moguće da stvari ne ispadnu onakve, kako ih vidite i želite. Što boljeg igrača tražite, manje su mogućnosti da ga njegov aktuelni klub pusti“, veruje Nemac uoči zadnjeg meča u tekućem prvenstvu, 28. maja na terenu Sautemptona.