UEFA Liga šampiona

Neće biti lako, ali imamo šansu za prolaz: Klop pokušava da ostane pozitivan posle debakla 2:5 od Reala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2023 08:21
Neće biti lako, ali imamo šansu za prolaz: Klop pokušava da ostane pozitivan posle debakla 2:5 od Reala Tanjug/AP Photo/Peter Byrne

Fudbaleri Liverpula imali su sigurnu prednost od 2:0 već u 14. minutu susreta osmine finala Lige šampiona protiv Real Madrida, protivnik je bio na kolenima, ali se šampion Evrope nije predavao i "redsi" su postali prvi tim u istoriji ovog takmičenja koji je vodio 2:0, a na kraju izgubio sa tri gola razlike.

Uz to, ekipa Jirgena Klopa je prvi put od osnivanja kluba na nekoj evropskoj utakmici igranoj na "Enfildu" primila više od tri gola, a jučerašnji susret bio je četvrti u trenerskoj karijeri Jirgena klopa na kojem je njegov tim primio pet golova.

 

 

Prvi put se to dogodilo 2006. godine dok je sedeo na klupi Majnca kad ih je Verder porazio 1:6, zatim je tri godine kasnije kao trener Borusije iz Dortmunda poražen od Bajerna 1:5, 2109. je sa Arsenalom odigrao 5:5 i sada je doživeo novi debakl od 2:5.

Težak udarac za sve u Liverpulu, ali iskusni nemački stručnjak ne želi da se predaje i nada se da bi situacija mogla da se promeni u revanši, mada je svestan da to neće biti lako.

"Dobro smo počeli meč, imali smo 2:0 i smatram da je celo prvo poluvreme sa naše strane bilo odlično. Naravno, osim tih situacija kad smo primili dva gola. Ali, nastavak je bio jako loš i to ne sme da nam se ponavlja. To je nešto na čemu treba da radimo", rekao je posle meča Jirgen Klop i dodao da šansa za prolazak u četvtfinale Lige šampiona i dalje postoji:

"Real ima tri gola prednosti, verujem da trener rivala Karlo Anćeloti misli da je sve završeno, što moram priznati i meni trenutno prolazi kroz glavu, ali za tri nedelje je sve moguće. Treba da verujemo u to"