UEFA Liga šampiona

Biće mnogo bolje u Londonu: Antonio Konte veruje da njegov tim može da prođe u četvrtfinale Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2023 09:07
Biće mnogo bolje u Londonu: Antonio Konte veruje da njegov tim može da prođe u četvrtfinale Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Poraz od Milana (0:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona nije mnogo zabrinuo trenera Totenhema Antonija Kontea jer smatra da je gol zaostatka nešto što njegovi igrači mogu da nadoknade u revanšu u Londonu.

Italijanski stručnjak je posle utakmice izjavio da nema šta da zameri svojim igračima, da su se borili koliko su mogli u datim okolnostima i da je uveren kako njegov tim može da prođe dalje.

"Oba tima su pokazala veliku borbenost tokom 90 minuta. Bila je to teška utakmica u kojoj nije viđen lep fudbal, ali je igračima bilo veoma teško. Mi smo dozvolili rivalu da povede već u 7. minutu i morali smo sve vreme da jurimo rezultat, ali mislim da smo bili dobri", rekao je posle meča Konte i dodao:

"Svi znate kakve probleme imamo sa povređenim igračima, nije nam lako da igramo u tim okolnostima, ali smo bili na zavidnom nivou. Iskreno se nadam da će pred revanš zdravstvena situacija u ekipi biti bolja, a onda možemo da se nadamo konačnom uspehu".

Konte je još naglasio da je i pre utakmice na "San Siru" svojim igračima pričao kakva ih atmosfera čeka na stadionu i da ih je pripremao za toliku količinu buke.

"Znam šta je 'San Suro' i koliko je teško igrati na tom stadionu kad su tribine pune. Momci su se odlično snašli i sada će naš rival morati da se prilagodi uslovima na našem stadionu, gde igramo nogo bolje", rekao je Konte.

Revanš meč osmine finala između Totenhema i Milana na programu je 8. marta uz direktna prenos na TV Arena sport.