Premijer liga

Konte Rišarlisonu nije ostao dužan: U pravu je, njegova sezona nije dobra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.03.2023 16:50
Konte Rišarlisonu nije ostao dužan: U pravu je, njegova sezona nije dobra Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Menadžer Totenhema, Antonio Konte, odgovorio je napadaču njegove ekipe, Rišarlisonu, koji je izjavio da je nezadovoljan situacijom u klubu.

Brazilac se žalio na malu minutažu i istakao je da je ova sezona bezveze.

Italijanski stručnjak je imao spreman odgovor.

"Pre svega, pogledao sam njegov intervju. Nije kritikovao mene već je psovao da je njegova sezona loša. I u pravu je. Njegova sezona nije dobra. Bio je povređen, pa je igrao i dao gol u Ligi šampiona. Onda je otišao na Mundijal i ozbiljno se povredio", rekao je italijanski stručnjak i nastavio:

"Nije dao nijedan gol u ligi. Mislim da je bio iskren kada je rekao da mu sezona nije dobra. Ali nije još gotova. Ako zasluži, daću mu šansu".

Istakao je iskusni trener i ključnu grešku koju je Rišarlison napravio.

"Što se tiče ostatka intervjua napravio je grešku. Kada pričate u prvom licu jednine umesto množine, onda to znači da ste sebični. Uvek govorim svojima igračima da moraju da koriste zamenicu 'mi' umesto 'ja' ako žele da urade nešto bitno i da osvoje trofej. U suprotnom, misle samo o sebi".

Ipak, kako tvrdi Konte, njih dvojica su između sebe razjasnili neke stvari nakon što se Brazilac izvinio.

"Rišarlison je napravio grešku i izvinio se. Lepo je što smo 'unutra' razjasnili neke stvari. U tom aspektu moramo da budemo bolji. Moramo da više budemo kolektiv i da pokažemo više pozitivnog duha u teškim situacijama".