UEFA Liga šampiona

Da li je Real Madrid oštećen? De Brujne postigao sjajan gol, ali možda neregularan

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

10.05.2023 11:38
Da li je Real Madrid oštećen? De Brujne postigao sjajan gol, ali možda neregularan Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Mančester siti je u utorak uveče uspeo da izjednači protiv Real Madrida (1:1) i nepobeđen očekuje deul na "Etihadu".

"Kraljevski klub" je poveo golom Vinisijusa Žuniora u 36. minutu nakon odličnog prodora Eduarda Kamavinge, dok su "građani" do izjednačenja došli fantastičnim udarcem Kevina de Brujnea u 67. minutu.

Oko Realovog gola nema ništa sporno, međutim to se ne može reći za gol gostiju. Naime, Bernardo Silva je izvukao loptu na ivici terena, a kako prenosi "beIN Sports", ona je kompletnim obimom napustila igru.

Šef stručnog štaba aktuelnog prvaka Evrope, Karlo Anćeloti, takođe tvrdi da je gol bio neregularan:

"Lopta je izašla napolje, video sam to, ali ne mogu da razumem zašto sudija nije pogledao VAR. Imate snimke, beIN je pokazao da je lopta izašla. Svi smo to videli, 3D tehnologija je pokazala… Ali VAR nije video. Sitijev gol je trebalo da bude korner za nas, sudija nije obratio pažnju na mnogo stvari večeras. Rekao sam mu da bi kartone trebalo da deli onima na terenu, ne nama koji smo pored", izjavio je Italijan neposredno nakon meča.

Rezultat je 1:1 i sada nema nazad, ali ostaje pitanje kako je moguće da ovakva greška (ukoliko jeste greška) dogodi u polufinalu Lige šampiona.

Podsetimo, revanš meč je na programu iduće srede od 21.00 (TV Arena 1 Premium), a drugi polufinalni duel će se odigrati večeras na "San Siru" između Milana i Intera (21.00 TV Arena 1 Premium).