UEFA Liga šampiona

Gvardiola pred gostovanje "kraljevskom klubu": Motivacija ne nedostaje, protiv Reala je uvek teško

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

09.05.2023 09:25
Gvardiola pred gostovanje "kraljevskom klubu": Motivacija ne nedostaje, protiv Reala je uvek teško Tanjug/AP Photo/Paul White

Mančester siti večeras od 21.00 (TV Arena 1 Premium) gostuju Real Madridu na "Santijago Bernabeu" u prvom meču polufinala Lige šampiona.

"Građani" izgledaju nikad odlučnije i spremnije za borbu za svoj prvi trofej evropskog prvaka, dok Gvardiola napada prvu titulu evropskog kontinenta još od odlaska iz Barselone.

Španski stručnjak je na konferenciji uoči duela sa "kraljevskim klubom" istakao da njegovim izabranicima neće biti potrebna dodatna motivacija:

"Nismo ovde zbog osvete, ali motiva nam neće nedostajati. Protiv Reala je uvek teško, oni u svakom trenutku tačno znaju šta treba rade. Ima klubova koji su ludi za Ligom šampiona, ulažu samo da bi došli do titule prvaka Evrope, a onda obično izgube, ostaju bez ičega jer Real uvek pobeđuje", rekao je Gvardiola, pa se prisetio prošlogodišnje eliminacije od strane Madriđana:

 

 

"Bilo je veoma teško. Odigrali smo izuzetnu prvu utakmicu, bili odlični i u Madridu... Fudbal je takav, to nije bilo dovoljno za finale. Morali smo da prihvatimo stvari kakve jesu i da krenemo dalje", istakao je Španac.

Uprkos tome što celokupna javnost vidi Siti kao favorita za osvajanje Lige šampiona, Gvardiola podseća da je očekivao uspeh još u svojoj debitantskoj sezoni na klupi mančesterskog tima:

"Kada sam došao mislio sam da ćemo odmah osvojiti Ligu šampiona. Sledeće sezone isto tako, i one tamo takođe. Tako je bilo i prošle godine. To je moj mentalitet. Uvek tako razmišljam. Međutim ne bih voleo da osvojimo Ligu šampiona, a onda da počnemo da padamo. Ne, želim da budemo stabilan klub. Težimo nečemu što imaju Liverpul ili Barselona, da uvek budemo u vrhu. To se zove zdrav klub. Sve je proces, najvažnija je stabilnost", podvukao je Gvardiola.

Podsetimo, drugo polufinale izmeđi Milana i Intera na programu je u sredu od 21.00 (TV Arena 1 premium).