UEFA Liga šampiona

Liga šampiona na Areni: Milan u epizodi "kako konačno pobediti Totenhem i sačuvati se od Kejna"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2023 09:16
Liga šampiona na Areni: Milan u epizodi "kako konačno pobediti Totenhem i sačuvati se od Kejna" Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Milan se vratio na evropsku mapu posle sušnih godina ponovo je u nokat fazi Lige šampiona i put do četvrtfinala vodi ih preko Totenhema. Kada je bio obavljen žreb, ni u Milani, ni u Totenhemu nisu očekivali da će prvi duel dočekati u ne baš sjajnom momentu.

Roso-neri su tek protiv Torina prekinuli neuspešan niz, igra je daleko od one šampionske od prošle sezone, odbrana je klimava, u napadu nedostaje onaj "vic" od Zlatana Ibrahimovića koji ne igra već osam meseci.

"Jasno je da smo i dalje daleko od našeg najboljeg nivoa, ne samo u psihološkom smislu. Ali bićemo spremni da odigramo najbolje što možemo", istakao je trener Milana Stefano Pioli.

Milan je do sada četiri puta igrao protiv Totenhema, dva puta u takmičarskim utakmicama (2011.) i dva puta na letnjim turnejama i nikad nije pobedio. Ima tri poraza i remi.

"Totenhem je u vrhu Premijer lige i bez obzira na neke kadrovske probleme ima kvalitetan igrački kadar. Uz to, znam da Konte u svaku ekipu usadi svoj mentalitet i filozofiju igre. Pokušaće da nametnu jak ritam, mi smo spremni na to. O Kejnu ne treba trošiti reči", nije se previše bavio rivalom Pioli.

Milan ne može da računa na golmana Manjana, Benasera, Tomorija, Desta, Florencija i Zlatana Ibrahimovića, ali Konte ima mnogo više problema jer pored golmana Uga Lorisa, neće imati nijednog iskusnijeg zadnjeg veznog. Rodrigo Betankur je pokidao ukršeni ligament kolena, Hojbjerg je suspendovan, a Iv Bisuma povređen. Engleski novinari pretpostavljaju da će Erik Dajer preuzeti tu ulogu jer su Skip i Pape Sar veoma mladi i bez iskustva.

 

 

"Skip i Sar su veoma mladi, ali mi im verujemo. Nama nedostaje konstantnost ove sezone, o tom stalno pričam sa igračima. Teško je ostati koncentrisan u svakom meču. Igranje pod pritiskom je dobro za neke igrače, a za neke ne. Radimo na tome. Moramo da učinimo tim otpornijim, ali postoje faktori koji su van naše kontrole, poput povreda važnih igrača. Zato, ako ciljate nešto veliko morate da imate stabilnost, a ne uspone i padove. Želimo to da promenimo i meč u Milanu je možda dobar da neke stvari po tom pitanju preokrenemo", istakao je Konte.

Međutim, za Totenhem je možda važnije da je golgeter Hari Kejn u odličnoj formi. Kapiten je oborio klupski rekord Grivsa po broju golova, postiogao je 200. gol u Premijer ligi i ima veliki utuicaj na igru. Kako će se ekipa snaći bez Betankura i Hojbjerga na sredini terena biće možda od presudnog značaja za ishod.

Liga šampiona, osmina finala

Utorak (14.02)

PSŽ - Bajern 21.00 (TV Arena Premium 1)

Milan - Totenhem 21.00 (TV Arena Premium 2)

Revanši 8. marta

Sreda (15.02)

Borusija D. - Čelsi 21.00 (TV Arena Premium 1)

Briž - Benfika 21.00 (TV Arena Premium 2)

Revanši 7. marta

Utorak (21.02)

Liverpul - Real Madrid 21.00

Ajntraht F. - Napoli 21.00

Revanši 15. marta

Sreda (22. 02)

Lajpcig - Mančester siti 21.00

Inter - Porto 21.00

Revanši 14. marta