UEFA Liga šampiona

Anćeloti hvalio Kantea: Dominirao je na sredini terena, nismo mogli da ga kontrolišemo

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

19.04.2023 16:30
Anćeloti hvalio Kantea: Dominirao je na sredini terena, nismo mogli da ga kontrolišemo Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Real Madrid se rutinski plasirao u polufinale Lige šampiona tako što je na "Stamford bridžu" ponovio rezultat iz prve utakmice u Madridu (2:0).

Istina je da su "plavci" imali nekoliko izglednih šansi, ali treba uzeti u obzir i činjenicu da su se fudbaleri "kraljevskog kluba" možda malo više opustili.

Šef stručnog štaba aktuelnog šampiona Španije, Karlo Anćeloti, istakao je da je Čelsi pravio pritisak nekoliko puta tokom utakmice, a kao najveću opasnost po svoj tim video je Ngola Kantea:

"Čelsi nas je od početka meča stisnuo, a tako je bilo do kraja prvog poluvremena. Imali smo problema zbog Ngola Kantea. Dominirao je na centru i nismo mogli da ga kontrolišemo. Eduardo Kamavinga je bio na levoj strani, pošto je tamo čuvao Risa Džejmsa, a Luka Modrić nije mogao da pomogne, jer je pazio na Enca Fernandeza. Zato sam na poluvremenu pozvao Valverdea i rekao mu da preuzme levu stranu. On je to sjajno uradio, a na kraju je to presudilo", rekao je Anćeloti.

Strelac oba pogotka za Real bio je brazilski ofanzivac, Rodrigo:

"Luka Modrić uvek razgovara sa mnom kada proživljavam teške trenutke. Rekao mi je da budem miran. Zahvaljujem mu na svemu što čini za mene. Prvi gol sam proslavio u stilu Kristijana Ronalda. Hteo sam prvo da padnem na kolena, ali nisam mogao jer sam povredio koleno. Tada mi je palo na pamet da gol proslavim u stilu svog idola. Presrećan sam i nadam se da ću da nastavim ovako da igram", podvukao je Brazilac.

Podsetimo, Real Madrid će se za finale boriti sa boljim iz duela Bajern Minhen - Mančester siti koji je na programu večeras od 21.00 (TV Arena 1 Premium).