UEFA Liga šampiona

Anćeloti uoči duela sa Čelsijem: Poštujemo rivala, ali želimo da odbranimo trofej Lige šampiona

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.04.2023 14:19
Anćeloti uoči duela sa Čelsijem: Poštujemo rivala, ali želimo da odbranimo trofej Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Trener fudbalera Reala Karlo Anćeloti izjavio je danas da madridski klub želi da eliminiše Čelsi u četvrtfinalu Lige šampiona, prenose španski mediji.

Real je prošle sezone u finalu LŠ pobedio Liverpul 1:0. Real će sutra u Madridu dočekati Čelsi u prvom meču četvrtfinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Ova dva kluba igrala su i prošle sezone u četvrtfinalu LŠ. Real je tada u prvom meču u Londonu slavio 3:1, a Čelsi je u revanšu pobedio identičnim rezultatom.

Igrani su potom produžeci, a Real je stigao do polufinala, pošto je na kraju bilo 3:2 za Čelsi.

"Zaslužili smo da slavimo prošle godine. Imali smo više energije u finišu meča. Na kraju, zaslužili smo i da osvojimo Ligu šampiona, a pokušaćemo to da zaslužimo i ove godine", rekao je Anećeloti na konferenciji za medije u Madridu.

Italijanski stručnjak je istakao da Real poštuje Čelsi.

"Prošle sezone smo imali jako loše trenutke u Madridu i jasno je da moramo da poštujemo Čelsi. Tačno je da taj klub ne prolazi kroz dobar trenutak, ali ima veoma dobar tim. Ponekad kada ide lošije, izvučeš najbolje", istakao je Anćeloti.

Meč između Reala i Čelsija biće odigran sutra od 21 sat u Madridu (Arena 2 Premium), a revanš je na programu 18. aprila u Londonu.